Πάτρα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης για παραβίαση των μέτρων

103
Στη σύλληψη ενός καταστήματος εστίασης στην Πάτρα προχώρησε η Αστυνομία για παραβίαση των μέτρων σχετικά με την πρόληψη ασθενειών.

Στη σύλληψη ενός καταστήματος εστίασης στην Πάτρα προχώρησε η Αστυνομία για παραβίαση των μέτρων σχετικά με την πρόληψη ασθενειών.

Παράλληλα, η Αστυνομία επέβαλε πρόστιμα στον ιδιοκτήτη του καταστήματος και σε άλλα 66 άτομα.

Ειδικότερα, άνδρες του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών πραγματοποίησαν έλεγχο σήμερα τα ξημερώματα σε κατάστημα και συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη, διότι λειτουργούσε το κατάστημα, στο οποίο αναπαρήγαγε μουσική και εξυπηρετούνταν τουλάχιστον 64 άτομα.

Στον συλληφθέντα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ στους 64 πελάτες και σε δύο εργαζόμενους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 19.800 ευρώ, για την παραβίαση των μέτρων.

Εξάλλου, στο πλαίσιο των ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού επιβλήθηκαν και οι ακόλουθες κυρώσεις:

Στην Αττική, 2.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για αναπαραγωγή μουσικής.

Στην Κρήτη, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών εντός του καταστήματος και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 πελάτες.

Στην Ήπειρο, από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 μεζεδοπωλεία, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών εντός των καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σύλληψη ατόμου για παραβίαση καραντίνας.

Στη Θεσσαλονίκη, 1.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφέ - μπαρ για αναπαραγωγή μουσικής.

Στην Πελοπόννησο, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση καραντίνας.

Στο Νότιο Αιγαίο, 1.000 ευρώ πρόστιμο σε εστιατόριο για αναπαραγωγή μουσικής και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια για υπέρβαση ωραρίου.