Παυλάκης: Ίσως δούμε και 10.000 ημερήσια κρούσματα

43

Την ανησυχία του για τις διαστάσεις που μπορεί να λάβει -υποβοηθούμενο από τη μετάλλαξη Δέλτα- το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού εμφανίστηκε ο ιατρός ερευνητής Γιώργος Παυλάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παυλάκης είπε πως ήδη ζούμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας κορωνοϊού, δίχως ωστόσο να έχουμε δει την κορύφωσή του. Σε εκείνο το σημείο, και αναφερόμενος στην πορεία των κρουσμάτων, ο Γιώργος Παυλάκης είπε πώς δεν είναι απίθανο η Ελλάδα να φτάσει και τα 10.000 ημερήσια κρούσματα.

Ο κ. Παυλάκης, που εμφανίστηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, υποστήριξε ότι το τέταρτο κύμα ξεκίνησε από τους νέους και τα παιδιά που βρίσκονταν σε κατασκηνώσεις και πως τώρα έχει κάνει μια κάπως μικρή ανάπαυλα. Κατά τον ίδιο, μια ακριβής αποτίμηση της κατάστασης θα γίνει όταν ο ιός «πιάσει όλη την κοινωνία», όπως είπε.

«Όταν πολλοί από αυτούς γυρίσουν από τις διακοπές δυστυχώς το στέλεχος που κυκλοφορεί (Δέλτα), αναμένουμε ότι εάν το έχει κάποιος σε ένα σπίτι, σε μια οικογένεια, τότε θα κολλήσουν όλα τα μέλη της, ανεμβολίαστα και εμβολιασμένα» σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο γιατρός, ίσως δούμε την κορύφωση του τέταρτου κύματος νωρίτερα από το Σεπτέμβριο. «Θα εξαρτηθεί από το πόσα κρούσματα θα υπάρξουν τον Αύγουστο» είπε και πρόσθεσε πως εάν δεν υπάρξει σοβαρή αντιμετώπιση εναντίον της εξάπλωσης του ιού, όπου αυτή τη στιγμή το στέλεχος Δέλτα εξαπλώνεται σχεδόν χωρίς αντίσταση στην κοινωνία, θα υπάρξουν πολλά κρούσματα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη πολύ περισσότερα.