Πειρατεία στο Τόγκο: Αγωνία για τον 20χρονο Ελληνα-Το ξέσπασμα του πατέρα

404

Σε μία από τις πλέον επικίνδυνες θαλάσσιες περιοχές της Αφρικής, έγινε η απαγωγή τεσσάρων ναυτικών, μεταξύ των οποίων ενός 20χρονου Ελληνα, από το τάνκερ «Elka Aristotle», τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο νεαρός δόκιμος είναι το ένα από τα τέσσερα πρόσωπα που απήγαγαν πειρατές ανοιχτά του Τόγκο.

Ο νεαρός, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, έκανε το πρώτο του ταξίδι, αλλά είχε εκπαιδευτεί για τέτοιες καταστάσεις. Το πλοίο είχε 24 μέλη πληρώματος, με τους τέσσερις να έχουν απαχθεί.

Εκτός του 20χρονου Ελληνα, στα χέρια των πειρατών είναι και ένας Γεωργιανός, μαζί με δύο Φιλιππινέζους. Το πλοίο ανήκει στην εταιρία European Product Carriers, του εφοπλιστή Σ. Καρνέζη, υπό την ομπρέλα της European Navigation.

Μόλις έγινε γνωστή η πειρατεία στο πλοίο, η εταιρία, με στόλο 19 δεξαμενόπλοια, εξέδωσε ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας την είδηση και τονίζοντας πως «η ασφάλεια των ανθρώπων μας είναι πρωταρχικής σημασίας για εμάς και πως κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την άμεση απελευθέρωσή τους».

Δεν έκαναν περαιτέρω σχόλιο για την υπόθεση, ενώ ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αιτήματα των πειρατών. Αυτή είναι η δεύτερη πειρατεία σε πλοίο κοντά στις Αφρικανικές ακτές μέσα σε λίγα 24ωρα. Το Σάββατο, ανοιχτά του Μπενίν, πειρατές εισέβαλαν σε πλοίο Νορβηγικής εταιρίας και απήγαγαν εννέα ναυτικούς, όλοι Φιλιππινέζοι.

Σύμφωνα με το Reuters, οι τοπικές αρχές στο Τόγκο, εκτιμούν πως οι πειρατές έχουν πάρει τους ομήρους τους κάπου κοντά στη Νιγηρία, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για την εξέλιξη της υπόθεσης, όπως και καμία ένδειξη για τα κίνητρά τους και τα αιτήματά τους.

Πατέρας 20χρονου: Υπήρχαν φρουροί, πως μπήκαν μέσα;

Εν τω μεταξύ, ο πατέρας του 20χρονου δόκιμου βγήκε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και μίλησε για τον γιο του που αναζητείται. Οπως ανέφερε, στο πλοίο υπήρχαν φρουροί καθώς γνωρίζουν πως η περιοχή είναι επικίνδυνοι και αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν οι πειρατές να κατάφεραν να απαγάγουν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του.

«Πώς μπήκαν μέσα τη στιγμή που υπάρχουν φύλακες, και χτύπησαν λέει τους πρώτους και πήραν τα παιδιά. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Μα έχει φύλακες μέσα. Πώς μπήκαν μέσα δύο η ώρα τη νύχτα και πήραν τα παιδιά; Από δωμάτιο σε δωμάτιο», αναρωτήθηκε.