Πειθαρχική έρευνα κατά Αγγελή διέταξε ο Καλογήρου

199
O Καλογήρου διέταξε πειθαρχική έρευνα κατά Αγγελή

Πειθαρχική έρευνα κατά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιάννη Αγγελή, που κατήγγειλε προσχεδιασμένες διώξεις κατά πολιτικών στην υπόθεση της Novartis, διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου.

Μετά την έρευνα για τους χειρισμούς των εισαγγελικών λειτουργών στην υπόθεση της Novartis, που διατάχθηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, ως όφειλε κατά το νόμο, διέταξε πειθαρχική έρευνα κατά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, από τον αρμόδιο ανώτατο δικαστικό λειτουργό (Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας).

Συγκεκριμένα, στα έγγραφα που απέστελλε στον Μιχάλη Καλογήρου, για την υπόθεση Novartis, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, επικαλείται την αρμοδιότητα του υπουργού Δικαιοσύνης στον πειθαρχικό έλεγχο των ανωτάτων εισαγγελικών λειτουργών της χώρας.

Με βάση αυτά ο Μιχάλης Καλογήρου διέταξε πειθαρχική έρευνα από το Συμβούλιο του Επικρατείας σε βάρος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιάννη Αγγελή, σχετικά με την διαρροή της αναφοράς του στον Τύπο αλλά και τους χειρισμούς του σε βάρος των συναδέλφων του στην Εισαγγελία της Διαφθοράς σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Στην πειθαρχική έρευνα θα εξεταστούν όσα κατήγγειλε η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφοράς, Ελένης Τουλουπάκη, οι επίκουροι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς αλλά και υπάλληλοι της Εισαγγελίας σε βάρος του Ιωάννη Αγγελή.

Η Ελένη Τουλουπάκη είχε καταθέσει με τη σειρά της αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία κατήγγειλε μια σειρά από πειθαρχικές και ποινικές συμπεριφορές που φέρονται να έχουν λάβει χώρα την χρονική περίοδο κατά την οποία είχε την εποπτεία ο Γιάννης Αγγελής.

Σε αυτή την αναφορά η Ελένη Τουλουπάκη αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο Γιάννης Αγγελής σε ημέρες που δεν ήταν η ίδια στο γραφείο της μετέβη στην εισαγγελία Διαφθοράς και αντέγραψε σε στικάκι από υπολογιστή όλο το αρχείο με τις χρονολογικές κινήσεις των εκκρεμών υποθέσεων, γεγονός που σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό δεν ενέπιπτε στα καθήκοντά του ως εποπτεύων της εισαγγελίας Διαφθοράς.