Περιοδεία Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη (Video&Photos)

48
Περιοδεία Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν κάτοικοι των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης στον Κώστα Καραμανλή.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από την Τετάρτη στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κεντρική Μακεδονία.

Πρώτη στάση του Κώστα Καραμανλή ήταν ο ιερός ναός του Αγίου Παντελεήμονα στους Αμπελόκηπους.

Εκεί τον υποδέχτηκαν ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, αλλά και υποψήφιοι βουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως δώρισε στον πρώην ρωθυπουργού ένα αντίγραφο παλιάς εικόνας της Παναγίας, ένα βιβλίο για τα 100 χρόνια από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο για τα κοιμητήρια του Ζέιτενλικ και ένα λεύκωμα.

Στη συνέχεια, ο Κώστας Καραμανλής επισκέφτηκε την πλατεία Επταλόφου και κόσμος που είχε συγκεντρωθεί εκεί φωτογραφήθηκε μαζί του.

Στην πλατεία Ηλιούπολης τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δερμουτζίδης και στην πλατεία του Ευόσμου όπου τον υποδέχθηκαν ο απερχόμενος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Πέτρος Σούλας, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός και παλιά στελέχη της παράταξης.

Στη συνέχεια περιηγήθηκε στον Ιερό του Αγίου Αθανασίου στον Εύοσμο, τον παλαιότερο ναό στη δυτική πλευρά της πόλης, όπου και του πρόσφεραν ένα ποτήρι δροσερό χυμό.

Ακολούθως ο Μητροπολίτης Βαρνάβας ξενάγησε τον Κώστα  Καραμανλή στον βρεφονηπιακό σταθμό της Μητρόπολης που βρίσκεται στην περιοχή, όπως και στον ξενώνα αγάπης «Το σπίτι των αγγέλων».

Στον βρεφονηπιακό σταθμό ο Κώστας Καραμανλής συνομίλησε με αναπληρώτρια της ειδικής αγωγής που έχει προβλήματα όρασης, η οποία αναφέρθηκε στις συχνές μετακινήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ζήτησε να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης.