«Πεθαμένος» ο Τσίπρας, έρχεται χαριστική βολή από Μητσοτάκη

262
Γιατί δεν θα κάνει ήρωα τον Τσίπρα ο Μητσοτάκης

Σε στρατηγικό αδιέξοδο έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας. Έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι η δική του πολιτική πορεία θα κριθεί από τις όποιες πρωτοβουλίες αναπτύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μπορεί στην παρούσα φάση να μην αμφισβητείται και στο Συνέδριο να διεκδικήσει χωρίς προβλήματα την επανεκλογή του, αλλά η εξέλιξη αυτή δεν τον καθησυχάζει.

Ο ίδιος και οι στενοί συνεργάτες του θεωρούν βέβαιο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναλάβει πρωτοβουλία για να του δώσει τη χαριστική βολή.

Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για να συνέλθει θέλει χρόνο.

Στην παρούσα φάση δεν διαθέτει πολιτικό αφήγημα.

Αναγκάζεται να σέρνεται σε επικίνδυνους τακτικισμούς έχοντας αναλάβει εργολαβικά την προστασία των μεταναστών, γεγονός που τον αποκόβει από τις μεγάλες μάζες της Κεντροαριστεράς.

Αντίθετα, η Κυβέρνηση με ένα μπαράζ φιλολαϊκών μέτρων όπως η προωθούμενη μόνιμη ρύθμιση για τα χρέη στο Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις τράπεζες, τα αναδρομικά των συνταξιούχων, η αύξηση των συντάξεων μετά από ένα χρόνο, τα επιδόματα, συσπειρώνει τη συντριπτική πλειοψηφία της Μεσαίας Τάξης.

Διαβάστε περισσότερα στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου

Μη χάσετε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, το αποκαλυπτικό «Καρφί». Διαβάστε: ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΤΣΙΠΡΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ Απαιτείται ξεκάθαρο ιδεολογικό αφήγημα αλλά και σύγχρονη πολιτική πρόταση για την αναγέννηση της χώρας ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ Η «ΚΙΝΗΣΗ 81» ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΚΑΛΠΕΣ Απεργάζονται εκλογικό αιφνιδιασμό στο Μαξίμου ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΚΥΡΩΣΗ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Μπλόκο από το ΣτΕ στην επέκταση του Μετρό ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ. ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ – ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ NOVARTIS: Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ: Η βάση του κόμματος θα αποφασίσει την πορεία μας ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Ποιος «πότισε» την Ακρόπολη με Coca Cola ΕΝΘΕΤΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Όλες οι θέσεις σε Δήμους, Δημόσιο ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ «ΚΑΡΦΙ» Η εφημερίδα που ίδρυσε ο Νίκος Κακαουνάκης κυκλοφορεί κάθε Σάββατο σε όλα τα περίπτερα της χώρας με πλούσια θεματολογία, πολλές αποκλειστικότητες και πολιτικό παρασκήνιο, που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού!