Πέτσας: Απομακρύνεται η 7η Δεκεμβρίου για άρση του lockdown

140
Πέτσας: Απομακρύνεται η 7η Δεκεμβρίου για άρση του lockdown

Στόχος ο εμβολιασμός όλων των Ελλήνων μέχρι τέλος Ιουνίου

Την παράταση του lockdown και μετά τις 7 Δεκεμβρίου προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Μega.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι τα δεδομένα της πανδημίας του κορωνοϊού, αυτή τη στιγμή μας δείχνουν μία σταθεροποίηση ή και μείωση.

Ακόμα, ο Στέλιος Πέτσας υπάρχουν θετικά στοιχεία, όπως ότι τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις εισαγωγές ασθενών, ενώ την ίδια στιγμή, σημείωσε, αυξάνεται ο αριθμός των απλών κενών κλινών.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί των πολιτών κατά του κορωνοϊού μέχρι το τέλος Ιουνίου, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακόμα, ο υφυπουργός επικρατείας είπε ότι οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου και η Κυβέρνηση θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης προκειμένου να πειστούν οι πολίτες.

Ερωτηθείς για το αν θα ανοίξουν πρώτα τα σχολεία ή το λιανεμπόριο, ο Στέλιος Πέτσας υποστήριξε ότι ακόμη δεν είναι σε θέση η Κυβέρνηση να ανακοινώσει τη σειρά με την οποία θα ανοίξουν και παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα γίνουν έως το τέλος της εβδομάδας, σχετικά με τον οδικό χάρτη για το άνοιγμα της χώρας.

Για τα σχολεία σημείωσε ότι «μέχρι την Παρασκευή αναμένεται η απόφαση των λοιμωξιολόγων» για τα σχολεία.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι τα κομμωτήρια θα ανοίξουν σύντομα.

Στη συνέχεια, τόνισε πως «τα δεδομένα θα δείξουν πώς θα γίνει με ασφάλεια το άνοιγμα τομέων της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας» και ξεκαθάρισε ακόμη ότι «οι ημερομηνίες δεν βοηθούν» τον κυβερνητικό σχεδιασμό.