Πέτσας: Αύριο ανακοινώνεται «γενναία» μείωση της προκαταβολή φόρου

207
Πέτσας για «Μένουμε Σπίτι»: «Αστείο ότι μαγειρέψαμε τη λίστα με τα ΜΜΕ»

Νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη του κόσμου των επιχειρήσεων και της εργασίας θα ανακοινώσει αύριο, Παρασκευή, από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε ο Στέλιος Πέτσας.

Ακόμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται  το Πρόγραμμα «Συνεργασία», οι ασφαλιστικές εισφορές και η γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην «Ώρα του πρωθυπουργού» θα είναι «ευρύτερης έκτασης και δεν θα αφορά μόνο τον Τουρισμό». 

«Είμαστε εδώ για να επικαιροποιούμε το σχέδιο των παρεμβάσεων. Προσπαθούμε να δούμε ποιες είναι οι ανάγκες για τον κόσμο της επιχειρηματικότητας και της εργασίας και να τον στηρίξουμε. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε ρευστότητα που μπορεί να αντιμετωπίσει χαμηλότερες πτήσεις της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας.

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, όπου «μετά από 20 χρόνια, μπήκαν επιτέλους μπουλντόζες για να ξεκινήσει η κατασκευή του μεγαλύτερου έργου στην Ελλάδα και από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη».

Όπως ανέφερε η επένδυση του Ελληνικού αξιοποιεί έκταση 6.200 στρεμμάτων σε μια από τις ωραιότερες περιοχές της Αττικής και της χώρας μας, περιλαμβάνει, με δαπάνες του επενδυτή, όλα τα αναγκαία δίκτυα υποδομής όπως, οδοποιίας, 50 χιλιόμετρα πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων, Τραμ, και λοιπών δικτύων και δημιουργεί ένα τεράστιο πνεύμονα πρασίνου έκτασης 2.000 στρεμμάτων (αντίστοιχης έκτασης με το Hide Park του Λονδίνου), με πολλαπλές δραστηριότητες και μια ελεύθερης πρόσβασης παραλία έκτασης ενός χιλιομέτρου.

Η συνολική επένδυση ανέρχεται στο ποσό των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ και δημιουργούνται 12.000 θέσεις εργασίας στη φάση της κατασκευής και 70.000 θέσεις εργασίας στη φάση της ανάπτυξής του.

Τι είπε ο Πέτσας για την άφιξη του πατέρα του Τζόνσον στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας

Ακόμα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας ρωτήθηκε για το θέμα της άφιξης του πατέρα του Μπόρις Τζόνσον στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας.

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος γενικότερα στη δυνατότητα πολιτών να έρχονται στη χώρα μας από χώρες όπως η Βρετανία και η Σουηδία, "έχουμε απαγορεύσει τις απευθείας πτήσεις έως τις 15 Ιουλίου από Ηνωμένο Βασίλειο και Σουηδία. Αν κάποιος πολίτης των χωρών αυτών φτάσει στην Ελλάδα μέσω άλλης οδού, μπορεί να έρθει, αλλά πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας. Άλλωστε γίνονται πιο στοχευμένοι έλεγχοι από φορτισμένες επιδημιολογικά περιοχές”.