Πέτσας: «Δεν τίθεται ζήτημα άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο»

300
Πέτσας: «Δεν τίθεται ζήτημα άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο»

«Δεν τίθεται ζήτημα άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο», τόνισε ο υφυπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σχετικά με την επιχείρηση εκκένωσης του υπό κατάληψη κτιρίου στο Πεδίον του Άρεως, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε πως εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου που έχουν εκπονήσει οι Αρχές και προανήγγειλε πως οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχιστούν.

Ακόμα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ότι η Κυβέρνηση σκοπεύει να αλλάξει το «καθεστώς» για τις πορείες, οριοθετώντας ενδεχομένως τις περιοχές όπου διεξάγονται, προκειμένου οι διαδηλωτές να μπορούν να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στους καταστηματάρχες και να υποβάλλουν σε ταλαιπωρία τους πολίτες.

Ερωτηθείς για το θέμα της ΔΕΗ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η Επιχείρηση βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και με το νέο πλάνο θα μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της και να γίνει ξανά ένας σημαντικός παίκτης στην αγορά ενέργειας. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση και δεν τίθεται θέμα κατάργησης της μονιμότητας στο Δημόσιο.

Σχετικά με τις «φωτιές» που έχει ανάψει στο πολιτικό σκηνικό το ζήτημα της εξαίρεσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη, από την Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε πως «δεν θέλουμε να τους φιμώσουμε, για αυτό άλλωστε έχουν κληθεί ως μάρτυρες».

Χαρακτήρισε το«πάγωμα» των αυξήσεων στις χρεώσεις των προμηθειών από τις τράπεζες ως «ένα πρώτο θετικό βήμα», ενώ τόνισε πως «περιμένουμε τολμηρές ενέργειες από τις τράπεζες στο μέλλον». Προανήγγειλε πως έρχονται μειώσεις φόρων, ανοίγοντας το θέμα για κατάργηση τεκμηρίων.

Όσον αφορά στο Ασφαλιστικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως ο νόμος Κατρούγκαλου κατέρρευσε και ότι στις προθέσεις της Κυβέρνησης είναι να ανοίξει τη συζήτηση για ένα νέο και βιώσιμο σύστημα.

Αναφορικά στην ένταση που προκλήθηκε στην Βουλή, μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο Στέλιος Πέτσας επανέλαβε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαστρέβλωσε όσα είπε.

Διευκρίνισε πως όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει μία δήλωση του Τσαβούσογλου ότι το ελληνικό Λιμενικό βυθίζει βάρκες, απάντησε πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιστατικό. Είναι λογικό, εξήγησε, πως όταν αυξάνονται οι διασώσεις στη θάλασσα, μπορεί να υπάρχουν ατυχήματα.

Για το μεταναστευτικό γενικότερα, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως η Κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου και το επόμενο διάστημα 1.000 μετανάστες θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα. Παράλληλα, εντείνει τις περιπολίες στο Αιγαίο και επιταχύνει τις διαδικασίες ασύλου.