Πέτσας: Εξετάζουμε αλλαγές στον νόμο που προκάλεσε τους ελέγχους για τον Joker

179

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές του νόμου που προκάλεσε τους ελέγχους σε κινηματογράφους για την ταινία Joker και τον «θόρυβο» των τελευταιών ημερών διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Αν υπάρχουν ζητήματα με τη νομοθεσία θα την αλλάξουμε» είπε ο κ. Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Παράλληλα ερωτηθείς για τις αντιδράσεις εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση επαιξε αλλά δεν της έκατσε το... Joker».

«Προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να κατασκευάσει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα προφίλ του ακροδεξίου και του σκληρού νεοφιλελευθερου πολιτικού, προσπάθεια που κατέρρευσε το βράδυ των εκλογών. Με τον ίδιο τρόπο θα καταρρεύσει και αυτό που προσπαθεί τώρα να κατασκευάσει» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Στέλιος Πέτσας ρωτήθηκε και για τα προβλήματα που γεννώνται με την εφαρμογή του erga omnes όσον αφορά το «Βόρεια Μακεδονία» για τα Σκόπια μετά το γαλλικό βέτο στην τελευταία σύνοδο κορυφής για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της γειτονικής χώρας απαντώντας ότι «το γεγονός ότι το erga omnes εξαρτάται από την βούληση τρίτων είναι άλλη μια προβληματική πτυχή της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Όσον αφορά τις αποκαλύψεις για τις ενέργειες και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τις «απειλές» Τσίπρα ότι «ίσως θα πρέπει να δώσω διευθύνσεις και ονόματα», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε «περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα ονόματα και διευθύνσεις για το 2015».

Όσον αφορά, τέλος, τις κινήσείς του υπουργείου Υγείας για την περίπτωση του μικρού Παναγιώτης-Ραφαήλ προκειμένου να πραγματοποιήσει το ταξίδι στη Βοστώνη για να υποβληθεί σε νέα θεραπεία, ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε ότι «όπως έχει αποδείξει η κυβέρνηση, νοιάζεται».