Πέτσας: Η ΕΡΤ θα δώσει €8,9 εκατ. για τους αγώνες της Superleague 1 - Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί €63,2 εκατ.

27

Την μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων που επετεύχθη μετά την επαναδιαπραγμάτευση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τους αγώνες της Superleague 1 σε σχέση με όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τονίζει σε ανακοίνωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με αφορμή την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Ο Στέλιος Πέτσας επισημαίνει ότι η ΕΡΤ τελικά θα δώσει 8,9 εκατ. ευρώ όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις εκλογές είχε υποσχεθεί 63,2 εκατ. ευρώ.

«Για να έχουν ένα μέτρο σύγκρισης οι πολίτες, η μετάδοση ολόκληρου του Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018 είχε στοιχίσει στην ΕΡΤ 10 εκατ. ευρώ, ενώ με τις επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης η δημόσια ραδιοτηλεόραση έχει σήμερα ταμειακά διαθέσιμα μόλις 88.000 ευρώ» τονίζει ο κ. Πέτσας.

«Με τον ίδιο σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων, με γνώμονα την ανεξαρτησία και την αμεροληψία της ΕΡΤ αλλά και την καταβολή δίκαιου τιμήματος για τα τηλεοπτικά της δικαιώματα συνεχίζονται οι συζητήσεις και με τη Superleague 2» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.