Πέτσας: «Ίσως το λιανεμπόριο να μην ανοίξει με τον τρόπο που κάποιοι περιμένουν»

213
Πέτσας: «Φέτος ξεκινάμε από το μηδέν στον Τουρισμό»

Προβληματισμό προκαλεί στην Κυβέρνηση το άνοιγμα της αγοράς ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Υπάρχουν φόβοι τόσο από το κυβερνητικό επιτελείο όσο από τους λοιμωξιολόγους πως η επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι πολύ υψηλό.

Mιλώντας στον «Alpha 98.9», εξέφρασε φόβους πως οι βεβιασμένες κινήσεις θα οδηγήσουν σε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας στην χώρα.

O Στέλιος Πέτσας είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δέχεται εισηγήσεις προκειμένου η αγορά να μην ανοίξει «με τον τρόπο που κάποιοι περιμένουν», γιατί όπως τόνισε, κανείς δεν θέλει να δει εικόνες Harrods στην Ελλάδα.

Πάντως, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εάν λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε οποιαδήποτε μορφή, τότε θα υπάρξει και ελαστικοποίηση του βραδινού ωραρίου για τις μετακινήσεις.

Παράλληλα, τόνισε πως οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες και επανέλαβε πως τα φετινά Χριστούγεννα κάθε οικογένεια θα τα περάσει με άλλη μια που θα επιλέξει.

Στο μέτωπο του εμβολίου για τον κορωνοϊό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «αχτίδα αισιοδοξίας» για πρώτη φορά στην πανδημία.

Από σήμερα μέχρι και το Σάββατο οι επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει η Κυβέρνηση είναι η λειτουργία της αγοράς και των εκκλησιών, αλλά και το πλαίσιο των μετακινήσεων τις γιορτινές ημέρες

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, τα δικαστήρια η εστίαση, η διασκέδαση, τα χιονοδρομικά κέντρα και τα χειμερινά θέρετρα, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Ακόμα, σε περιορισμένο πλαίσιο επιτρέπονται και οι αθλητικές δραστηριότητες.