Πέτσας: Κανένα ξεχωριστό μέτρο για πολίτες άνω των 65 ετών

74
Πέτσας: «Δεν έχουμε αποκλείσει τα τοπικά lockdown»

Απέκλεισε το ενδεχόμενο περιορισμού μετακινήσεων των πολιτών άνω των 65 ετών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για "μεμονωμένες προτάσεις ειδικών" και ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει "κανένα ξεχωριστό μέτρο για πολίτες άνω των 65 ετών".

"Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει έναν κατάλογο πιθανών μέτρων που θα αναπτύσσονται δυναμικά όπως δυναμική είναι και η εξέλιξη της πανδημίας. Μέσα σε αυτά τα μέτρα έρχονται ως δημοσιεύματα ή ως προτάσεις μεμονωμένος διαφόρων ειδικών διάφορα τέτοια μέτρα. Θέλω να είμαι κατηγορηματικός. Όσον αφορά μέτρα ειδικά για την πληθυσμιακή ομάδα των συμπολιτών μας που είναι άνω των 65 ετών δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα ξεχωριστό μέτρο για αυτούς”, ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας.

Σχετικά με το ενδεχόμενο επαναφοράς των μηνυμάτων έστω για κάποιες ώρες προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους, ανέφερε: "Δεν υπάρχει κανένα μέτρο το οποίο να μπορεί αυτή τη στιγμή να εφαρμοστεί μόνο σε κάποιες συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες όπως είπα και πριν για τους άνω των 65 ετών. Και κανένα μέτρο δεν είναι ξεκομμένο από το τι αποτέλεσμα μπορεί να φέρει".

"Κοιτάζουμε τα μέτρα να είναι απλά, εφαρμόσιμα και εύκολο να ελεγχθούν. Αυτό είναι το τρίπτυχό μας. Εάν ένα μέτρο δεν έχει να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο σε κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν επιλέγεται. Σε κάποια άλλη χρονική στιγμή μπορεί να επιλεγεί. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο τραπέζι", είπε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"Ανοιχτό το ενδεχόμενο περιορισμού μετακινήσεων σε επιβαρυμένες χώρες"

Ο Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετακινήσεων σε χώρες  επιβαρυμένες χώρες με σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο Στέλιος Πέτσας επεσήμανε πως οι ειδικοί μελετούν τα δεδομένα που έχουν προκύψει σε χώρες της Ευρώπης, επισημαίνοντας μάλιστα πως θα πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας.