Πέτσας: Οι κυβερνητικές προτεραιότητες για τα ΜΜΕ και τη στήριξη των οικογενειών

67

Τις βασικές προτεραιότητες στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης παρουσίασε σε τίτλους ο κ. Στέλιος Πέτσας κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε παράλληλα στην κριτική της αντιπολίτευσης περί υπερσυγκέντρωσης αρμοδιοτήτων στο Μέγαρο Μαξίμου, υπενθυμίζοντας ότι τα θέματα ενημέρωσης ήταν αρμοδιότητα του εκάστοτε υπουργού Τύπου στις περισσότερες κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης.

«Ολοι γνωρίζουμε ότι τα ΜΜΕ επλήγησαν από την κρίση» ανέφερε σε άλλο σημείο για να προσθέσει ότι το πλάνο του υπουργείου περιλαμβάνει δράσεις για:

Εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση της ΓΓ Ενημέρωσης και της ΓΓ Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και θωράκιση της ανεξαρτησίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, επανακαθορισμό του brand του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, εκσυγχρονισμό του πλαισίου για τον εθνικό και περιφερειακό τύπο κ.α.

Επίσης, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι παράλληλα με τα μέτρα ελάφρυνσης των φορολογικών βαρών θα προωθηθούν δράσεις για την ανακούφιση και την στήριξη των οικογενειών, όπως η παροχή 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται και η προσαύξηση κατά 1.000 ευρώ του αφορολόγητου για κάθε παιδί.