Πέτσας: «Στόχος να ανασχεθεί κάθε νέο κύμα προσφύγων»

107
Πέτσας: «Δεν τίθεται ζήτημα άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο»

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να ανασχεθεί κάθε νέο κύμα προσφύγων», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, για την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο με την στάση της Τουρκίας.

Ακόμα, ο υφυπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι η Ελλάδα επιμένει στην συμφωνία κοινής δήλωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, ενώ ανέφερε πως ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους ξένους ηγέτες για την κατάσταση, τονίζοντας ότι η χώρα προχωρά στην αυστηροποίηση της αποτροπής.

«Το να σπρώχνει ο Ερντογάν μαζικά μετανάστες στην Ελλάδα δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την κοινή δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. Στέλνουμε παντού το μήνυμα ότι θα φυλάξουμε τα σύνορά μας», ανέφερε ακόμα ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ANT1.

Όπως είπε αναπτύσσονται περισσότερα σκάφη του λιμενικού στα θαλάσσια σύνορα και σημείωσε ότι «πρέπει να είμαστε επιχειρησιακά έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την κατάσταση».

«Πρόθεση μας είναι να κόψουμε τελείως τις προσφυγικές ροές», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την κατάσταση στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι ένας από τους άξονες του σχεδίου της Κυβέρνησης είναι οι κλειστές δομές. «Θα ανοίξουν οι κλειστές δομές και θα κλείσουν οι άναρχες» τόνισε και πρόσθεσε ότι «όσο πιο γρήγορα προχωρήσουμε θα αντιμετωπιστεί η σημερινή θλιβερή κατάσταση στα νησιά. Είναι προς το συμφέρον των νησιωτών». «Δεν είναι ρεαλιστικό να μην υπάρχουν κλειστές δομές» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τα όσα συνέβησαν μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι «κανένας δεν είναι ευχαριστημένος με τις εικόνες που είδαμε στα νησιά».

Σχετικά με τον κορωνοϊό και τα κρούσματα που υπάρχουν στην Ελλάδα ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες στην χώρα είναι σε εγρήγορση και πρόσθεσε ότι «όσο κλιμακώνεται το θέμα αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες».
Ξεκαθάρισε ότι αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό, όπως ανεστάλησαν και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Ακόμα, υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις με τις υποδείξεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και τόνισε ότι «είμαστε έτοιμοι και για το χειρότερο δυνατό σενάριο».