Πέτσας: Τις επόμενες ημέρες δημοσιοποιείται η λίστα των ΜΜΕ για το «ΜένουμεΣπίτι»

197
Πέτσας: Τις επόμενες ημέρες δημοσιοποιείται η λίστα των ΜΜΕ για το «Μένουμε Σπίτι»

Σε λίγες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί η λίστα με τα κονδύλια που δόθηκαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι όπως είχε προαναγγείλει από την 10 Απριλίου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ότι όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα δοθεί η λίστα και τα ποσά.

«Είναι θέμα λίγων ημερών να δημοσιοποιηθεί η λίστα με τα μέσα και τα ποσά με πλήρη διαφάνεια. Ο ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος έχει ολοκληρωθεί, έχουν αποσταλεί τα στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών, έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές. Όταν μου πουν από το υπουργείο Οικονομικών θα τη δώσω στη δημοσιότητα», ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο υφυπουργός Επικρατείας απαντώντας στις αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης ότι «η καμπάνια έσωσε ζωές». Ως προς τις επικρίσεις ότι δόθηκαν λεφτά ακόμη και σε υπό κατασκευή ιστοσελίδες, διευκρίνισε: «Η καμπάνια προχώρησε μέσω από έναν ανάδοχο ο οποίος είχε την δυνατότητα και την τεχνογνωσία να το κάνει αυτό, έχοντας στο μυαλό του και στη σύμβαση ανάθεσης, συγκεκριμένα κριτήρια.

Ήταν 1.232 Μέσα που συμμετείχαν στην καμπάνια αυτή σε όλη την Ελλάδα από όλες τις κατηγορίες των Μέσων, επομένως ήταν ένα τεράστιο εγχείρημα. Όταν θα βγουν τα στοιχεία, θα κρίνετε εσείς και όπως με ρωτάτε αν υπήρχαν αστοχίες να ρωτήσετε εκείνους που δημοσιοποιούσαν αυθαίρετα στοιχεία και ποσά τι θα έχουν να πουν».

Όταν του επισημάνθηκε ότι υπάρχουν αντιδράσεις και μεταξύ του δημοσιογραφικού κόσμου, ο Στέλιος Πέτσας είπε: «Θα μου επιτρέψετε να πω ότι αυτό είναι ένα κατάντημα μεταξύ δημοσιογράφων, να θεωρούν τη διαφήμιση χρηματισμό. Η διαφήμιση είναι άλλο πράγμα»

Ερωτηθείς αν την Τρίτη οπότε η Κυβέρνηση έχει «γενέθλια» κλείνοντας ένα χρόνο διακυβέρνησης, θα έχουμε Ανασχηματισμό, ο Στέλιος Πέτσας απάντησε: «Στα γενέθλια σβήνουμε κεράκια, όχι ονόματα. Δεν υπάρχει θέμα Ανασχηματισμού, η Κυβέρνηση προχωρά στο έργο της, προσπαθώντας να κάνει την ζωή των Ελλήνων καλύτερη».

Ερωτηθείς αν θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, απάντησε χαμογελώντας: «Αν πάμε εβδομάδα-εβδομάδα, κάποιος θα το πετύχει».