Πιερρακάκης: «Μέχρι τα Χριστούγεννα το 112 θα λειτουργεί κανονικά»

239
Πιερρακάκης: «Μέχρι τα Χριστούγεννα το 112 θα λειτουργεί κανονικά»

«Μέχρι τα Χριστούγεννα το 112 θα λειτουργεί κανονικά», τόνισε ο  υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος έφτασε μέχρι τα ανώτατα κλιμάκια της Apple έφτασε ο προκειμένου να λύσει το πρόβλημα με τις «ειδοποιήσεις» του «112».

Και αυτό διότι στην αρχική σύμβαση που υπογράφηκε με την εταιρεία που έφτιαξε το «112» δεν είχε συμπεριληφθεί ως προαπαιτούμενο η ενημέρωση των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων, προκειμένου να δημιουργήσουν το απαραίτητο λογισμικό. 

Μάλιστα, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες τόνισε ότι έστειλε περί τα 70 email ενώ επικοινώνησε δύο φορές στην εταιρεία, όπου συνομίλησε με ανώτατο διευθυντικό στέλεχος, ο οποίος του δεσμεύτηκε ότι σε μία από τις επόμενες ενημερώσεις το πρόβλημα θα έχει λυθεί.

Το ζήτημα έγινε γνωστό όταν τον ενημέρωσαν το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής ενεργοποίησης, ότι σχεδόν σε όλα τα κινητά τηλέφωνα φτάνει η ειδοποίηση του 112, εκτός ενός κατασκευαστή: της Apple.

Όπως εξήγησε κανείς μέχρι πρότινος δεν είχε την αρμοδιότητα να επικοινωνήσει με την εταιρεία και συνεπώς ανέλαβε ο ίδιος να λύσει το γόρδιο δεσμό.

Ακόμα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε ότι έχει στείλει επιστολές και στους άλλους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, ώστε μέχρι τα Χριστούγεννα το 112 να λειτουργεί κανονικά.

Πάντως, ένα από τα ζητήματα, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι ότι η ειδοποίηση λειτουργεί μόνο σε «έξυπνα» τηλέφωνο και ως εκ τούτου άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας με παλαιότερης τεχνολογίας τηλέφωνα δεν θα λαμβάνουν την σχετική ειδοποίηση.