Πιερρακάκης- Υπεύθυνες δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις από κινητό

351
Πιερρακάκης: Υπεύθυνες δηλώσεις από κινητό

Τη δυνατότητα συμπλήρωσης εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία, αλλά και από κινητό τηλέφωνο μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης gov.gr, έθεσε ως κύριο στόχο των επόμενων μηνών ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισήμανε πως «θέλουμε οι πρώτες υπηρεσίες που θα παρέχονται στους πολίτες ψηφιακά να είναι η συμπλήρωση εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων. Φυσικά θα υπάρχει πρόσβαση και σε όλες τις υφιστάμενες υπηρεσίες, που σήμερα μπορούμε να έχουμε από τα sites των διαφορετικών υπουργείων».

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε τον κομβικό ρόλο των ΚΕΠ και την πρόθεση περαιτέρω αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχουν. «Από το να έχουμε ένα ΚΕΠ που μπορεί να τυπώνει τα πιστοποιητικά, εμείς οφείλουμε να πάμε ένα βήμα μπροστά: να μη χρειάζονται τα περισσότερα πιστοποιητικά. Εφόσον το κράτος έχει τα δεδομένα στα χέρια του, κάθε διαλειτουργικότητα "σκοτώνει" τουλάχιστον μία ουρά», ανέφερε ο υπουργός μιλώντας στο Action24.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη θέση της Ελλάδας στους ψηφιακούς δείκτες και στις προοπτικές της.

«Οι Αμερικάνοι έχουν μία πάρα πολύ ωραία λέξη το "underdog". Υπάρχει αυτή η λέξη, κάποιου που φαίνεται να είναι τελευταίος, αλλά ξαφνικά κάνει ένα σπριντ και συχνά κερδίζει ακόμα και τον Μαραθώνιο.

Καταλαβαίνω ότι η Ελλάδα, έπειτα από δέκα χρόνια κρίσης, πλέον είναι μία χώρα που έχει μόνο έναν δρόμο, να πάει μπροστά. Στόχος είναι να καταφέρουμε να καταστήσουμε την Ελλάδα από ουραγό, ενδεχομένως και πρωτοπόρα σε πολλά πράγματα, γιατί αυτή είναι η θέση που μας ταιριάζει», πρόσθεσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.