Πιερρακάκης: «Συμφωνία με τις τράπεζες για τη διασταύρωση στοιχείων των πολιτών»

251
Πιερρακάκης: «Συμφωνία με τις τράπεζες για τη διασταύρωση στοιχείων των πολιτών»

Τη συμφωνία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τις συστημικές τράπεζες προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες αυθεντικοποίησης των στοιχείων των πολιτών μέσω των τραπεζικών κωδικών τους εκτός από τους κωδικούς του taxisnet, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Παράλληλα, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε διεξοδικά και στον απολογισμό του μέχρι τώρα έργου και των πρωτοβουλιών του υπουργείου.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είπε στον άμεσο σχεδιασμό και βασικό κομμάτι της στρατηγικής βρίσκονται οι ψηφιακές ταυτότητες, ο ενιαίος αριθμός του πολίτη, η ολοκλήρωση του αριθμού επείγουσας ανάγκης, 112.

Ακόμα, ο υπουργός τόνισε ότι βασικός στόχος είναι η συγκέντρωση όλων των αρμοδιοτήτων σε μια κεντρική δομή που θα κινείται στην κατεύθυνση της διαλειτουργικότητας και της απλούστευσης των διαδικασιών.

Επίσης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε για το τέλος στις ουρές στις εφορίες για τα πιστοποιητικά ληξιαρχικών πράξεων μέσω του μητρώου πολιτών, την διασύνδεση του g cloud με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΠ), την θεσμοθέτηση του gov.gr, την απλοποίηση αδειοδότησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ενώ υπενθύμισε και την αναβάθμιση του πανελλήνιου σχολικού δικτύου.