Πηγές Προανακριτικής Novartis:«Αν επιμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε Τζανακόπουλο-Πολάκη, θα πάρουμε μέτρα»

304
Πηγές Προανακριτικής:«Αν επιμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε Τζανακόπουλο-Πολάκη, θα πάρουμε μέτρα»

«Με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ ναυάγησε απόψε και η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή και η εξέταση του αιτήματος που κατέθεσε, διά των συνηγόρων του, ο κ. Παπαγγελόπουλος, να ανακληθεί η απόφαση για τους κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλο».

Τα παραπάνω τονίζουν πηγές της Προανακριτικής Επιτροπής για τη σκευωρία της Novartis.

Σχολιάζοντας τις αποψινές εξελίξεις στην ειδική κοινοβουλευτική προκαταρκτικής εξέτασης, όπου η συνεδρίαση αναβλήθηκε λόγω της παρουσίας των κ.κ. Τζανακόπουλου και Πολάκη, γεγονός που οδήγησε σε αναβολή και της κατάθεσης του πρώην ισχυρού άνδρας της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή, πηγές της Νέας Δημοκρατίας εξηγούν πως «η ειδική επιτροπή δεν άνοιξε ουσιαστικά απόψε καμία συνεδρίαση».

«Η απόφαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, για την εξαίρεση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου, είναι ισχυρή. Την έχει προσβάλει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με το αίτημα που κατέθεσε σήμερα ο συνήγορος του.

Ακόμη και αυτό το αίτημα όμως, για να το εξετάσει η επιτροπή, πρέπει να συνεδριάσει υπό νόμιμη σύνθεση. Με την παρουσία όμως των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου στην αίθουσα, σήμερα δεν συνέτρεχε η προϋπόθεση της νόμιμης σύνθεσης για την εξέταση του αιτήματος. Με την παρουσία των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου, όλη η διαδικασία θα έπασχε από ακυρότητα»., προσθέτουν οι ίδιες πηγές

«Προς το παρόν η επιτροπή κινήθηκε με τη λογική να μην υπάρξει κλιμάκωση της έντασης, τουλάχιστον για την πρώτη φορά που οι κ.κ. Τζανακόπουλος και Πολάκης παραβίασαν την απόφαση. Εφόσον κανείς δεν κάνει πίσω, κάποια στιγμή θα πρέπει να κινηθούν και συγκεκριμένες διαδικασίες», συμπληρώνουν οι πηγές της Προανακριτικής Επιτροπής.