Πηγές υπ. Παιδείας: Δεν θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τρίτη

218

Τα  σχολεία δεν θα είναι κλειστά την Τρίτη, αλλά επειδή απεργούν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο φέρνει αλλαγές σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Με αυτό τον τρόπο, το υπ. Παιδείας δείχνει να ευελπιστεί ότι θα είναι μειωμένη η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην αυριανή απεργία.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ θα πραγματοποιήσουν, την Τρίτη, συλλαλητήριο στα Προπύλαια και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς τη Βουλή (13:00). Παράλληλα, έχουν προγραμματίσει διαδήλωση στη Βουλή και την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Η ΟΛΜΕ ζητά «να αποσυρθεί και να μη ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, να καταργηθεί η τροπολογία-ντροπή για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες, να αυξηθεί η χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων».

Η ΔΟΕ, από την πλευρά της, σημειώνει ότι «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αδιάλλακτη και με παντελή περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς και στον θεσμικό διάλογο ενάντια στην ηχηρή διαμαρτυρία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, κατέθεσε χθες αργά το βράδυ το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή και προχωρά, δυστυχώς, τις επόμενες ημέρες στην ψήφισή του».