Πικραμμένος: «Στημένη από πολιτικούς η υπόθεση Novartis»

83
Πικραμμένος: Στημένη από πολιτικούς η υπόθεση Novartis

Φαρσοκομωδία με κακούς ηθοποιούς, κακούς κομπάρσους, κακό σκηνοθέτη και ακόμη χειρότερο σενάριο χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis, ως προς το πολιτικό της σκέλος ο Παναγιώτης Πικραμμένος.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣKAΪ, ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣτΕ πρόσθεσε πως δεν διστάζει πλέον να δηλώσει πως η υπόθεση αυτή είναι «στημένη από πολιτικούς».

Απαντώντας σε ερώτηση αν του έχει ζητηθεί συγνώμη υπογράμμισε με έμφαση ότι «τη συγνώμη δεν την αξιώνεις, είναι θέμα επιπέδου και αξιοπρέπειας αν θα ζητηθεί».

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος, λίγες ημέρες μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Novartis ως προς το σκέλος που τον αφορά μίλησε στον ΣΚΑΪ τονίζοντας πως πολιτικοί «προσπάθησαν εκμεταλλευόμενοι το πραγματικό πρόβλημα στο χώρο του φαρμάκου, βρήκαν ευκαιρία να εμπλέξουν πολιτικούς τους αντιπάλους.

Δεν παρέλειψε να τονίζει ότι το πραγματικό πρόβλημα στο συγκεκριμένο χώρο και παραμένει και δεν ερευνάται ώστε να αντιμετωπιστεί.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πως χαρακτηρίζει τα όσα έγιναν έκανε λόγο για μια «Φαρσοκωμωδία με κακούς ηθοποιούς, κακούς κομπάρσους, κακό σκηνοθέτη και ακόμη χειρότερο σενάριο ως προς το πολιτικό σκέλος».

Φαρσοκωμωδία «στημένη από πολιτικούς δεν διστάζω να το πω», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Αισθάνομαι μεγάλη αδικία», πρόσθεσε ο Παναγιώτης Πικραμμένος που βρέθηκε μπλεγμένο στην υπόθεση αυτή μέσα από μία μαρτυρία κουκουλοφόρου προστατεύομενου μάρτυρα ο οποίος υπεστήριξε πως χρηματίστηκε και μάλιστα με συγκεκριμένο ποσό για διευκολύνσεις προς τη συγκεκριμένη εταιρεία κατά το διάστημα που ήταν υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

«Προσπαθήσαμε να σώσουμε τη χώρα από τα βράχια και το ευχαριστώ ήταν να πηγαίνω ως ύποπτος μιας άθλιας συναλλαγής» τόνισε προσθέτοντας πως αυτό «με ξεπερνάει», ενώ απαντώντας στην ερώτηση αν κάποιος πολιτικός του τηλεφώνησε έστω για να εκφράσει τη συγνώμη του δήλωσε πως όχι.

Άλλωστε συνέχισε «τη συγνώμη δεν την αξιώνεις είναι θέμα επιπέδου και αξιοπρέπειας» δείχνοντας με τον τρόπο αυτό πως τη ζητά οποίος κατανοεί το σφάλμα του ή έστω την ταλαιπωρία που ο ίδιος και άλλοι υπέστησαν.

Κληθείς να σχολιάσει τους χειρισμούς της Δικαιοσύνης δήλωσε πως θέλει να είναι προσεκτικός, εν΄τούτοις ανέφερε πως υπήρξαν πράγματα που τον παρεξένεψαν και τα οποία θα χειριζόταν διαφορετικά. «Δεν θα μου αρκούσαν, ως δικαστή, κάποια στοιχεία και θα ήθελα προτού προβώ σε ενέργειες να έχω περισσότερα και πιο εξασφαλισμένα»

Διευκρινίζοντας πως δεν έχει διατελέσει εισαγγελέας καθώς και ότι δεν γνωρίζει πως λειτουργούν σημείωσε ότι αν η υπόθεση αυτή ήταν στο ΣτΕ θα ετίθετο θέμα ανεπάρκειας των στοιχείων.

Ακόμα, ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε πως όλη αυτή η κατάσταση και η σκανδαλολογία «αφήνει δηλητήριο στην κοινωνία». «Το μεγαλύτερο κακό» είπε είναι ότι «χύθηκαν σταγόνες δηλητηρίου στην κοινωνία, που πλέον δεν εμπιστεύεται κανέναν και τίποτα»

«Χάθηκε η εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Ο εθισμός δύσκολα ανατάσσεται», κατέληξε ο Παναγιώτης Πικραμμένος.