Πήραν προθεσμία Λυκουρέζος και Παναγόπουλος για να απολογηθούν

165
Πήραν προθεσμία Λυκουρέζος και Παναγόπουλος για να απολογηθούν

Προθεσμία για να απολογηθούν τη Μεγάλη Δευτέρα πήραν από τον ειδικό εφέτη ανακριτή οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος.

Οι δύο συλληφθέντες ποινικολόγοι για την υπόθεσης της «Mαφίας των Φυλακών» Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος μετήχθησαν στο γραφείο του ειδικού ανακριτή βρίσκονται στη μία σήμερα το μεσημέρι. 

Μάλιστα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος έφτασε στο ανακριτικό γραφείο συνοδεία ανδρών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ ο συνήγορός του περιέγραψε ότι «είναι σοκαρισμένος».

Πάντως, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ευρισκόμενος στον προθάλαμο του ανακριτικού γραφείου αναφώνησε: «Εγώ και ο Θόδωρος, μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014; Αν είναι δυνατόν…».

Μαζί με τους δύο δικηγόρους στον προθάλαμο του ανακριτικού γραφείου, βρέθηκαν συνεργάτες τους και δικά τους πρόσωπα προκειμένου να τους συμπαρασταθούν.

Οι δύο δικηγόροι κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση (η ένταξή τους τοποθετείται χρονικά στο 2014) και απόπειρα εκβίασης του Αριστείδη Φλώρου της Energa.

Οι δυο συλληφθέντες όπως είχαν δικαίωμα, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους. Ετσι θα βρεθούν εκ νέου ενώπιόν του τη Μεγάλη Δευτέρα. Στο μεταξύ θα παραμείνουν κρατούμενοι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).

Συνήγορος Λυκουρέζου: «Το ενταλμα παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας»

Την ίδια στιγμή την άποψη πως το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε κατά του Αλέξανδρου Λυκουρέζου δεν είναι αιτιολογημένο και παραβιάζει το τεκμήριο αθωότητας, εξέφρασε ο συνηγόρος του, Θρασύβουλος Κονταξής.

Όπως είπε «οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δυο προϋποθέσεις. Να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας. Είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία. Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είναι γνωστής κατοικίας, βρίσκεται κάθε μέρα στα δικαστήρια».

Ο δικηγόρος και συνεργάτης του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Γιάννης Μαρακάκης, σε δήλωσή του ανέφερε πως η πλευρά του συλληφθέντα ποινικολόγου, εξακολουθεί να θεωρεί ότι η έκδοση του εντάλματος και η σύλληψή του συνιστά υπερβολή. Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μαρακάκης ανέφερε: "Η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και ο τρόπος με τον οποίο έχει προσεγγιστεί αλλάζει για παντα τον τρόπο που θα κάνουμε την δουλειά μας όσοι ασχολούμαστε με το ποινικό δίκαιο. Γνωρίζετε πόσο εμβληματική  προσωπικότητα είναι ο κ. Λυκουρέζος. Αποτέλεσε πρότυπο για τη γενιά μου να ασχοληθούμε με το ποινικό δίκαιο. Η δικογραφία είναι ίδια με αυτή που αφορά στον κ. Αντωνόπουλο. Ο Λυκουρέζος ήταν πάντα στη διάθεση των Αρχών. Είχε επισκεφθεί τον ανακριτή σε ανύποπτο χρόνο. Δεν χρειαζόταν η κινηματογραφική σύλληψη. Έχουμε εμπιστοσυνη στη Δικαιοσυνη".