Πίτερ Σπίγκελ (Financial Times): «Ο Τσίπρας έκανε τρομερά λάθη»

64
Πίτερ Σπίγκελ (Financial Times): «Ο Τσίπρας έκανε τρομερά λάθη»

«Έγιναν λάθη και από τις δυο πλευρές», τόνισε ο διευθυντής σύνταξης των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου «Η τελευταία μπλόφα».

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος επισήμανε σχετικά με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έκανε τρομερά λάθη και λάθος επιλογές», ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης «ήταν εκεί για να γίνει διάσημος».

«Όταν ξεκίνησε το πρώτο πρόγραμμα το 2010 δούλευε, η κυβέρνηση το ακολουθούσε, αλλά οι Γερμανοί ήταν ακόμα θυμωμένοι» σημείωσε, προσθέτοντας πως «η Άνγκελα Μέρκελ έπεισε τον Νικολά Σαρκοζί να κάνει ένα σύστημα που αν αυτό συνέβαινε ξανά θα οδηγούσε σε πτώχευση».

«Αυτό ήταν κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο λάθος που έκαναν οι δανειστές», ανέφερε ο διευθυντής σύνταξης των Financial Times.

Έπειτα αναφέρθηκε στη στάση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τονίζοντας πως «ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επαναλάμβανε συνέχεια ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει απ' το ευρώ» και ως εκ τούτου προκύπτει το ερώτημα για εκείνη την περίοδο: «γιατί να επενδύσει κανείς όταν οι Γερμανοί λένε κάτι τέτοιο;»

Ακόμα, ως προς τα λάθη της ελληνικής πλευράς είπε πως «όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου υπέγραψε το πρώτο μνημόνιο, όλοι στην Ελλάδα αποφάσισαν ότι μπορούν να το κάνουν καλύτερα και αυτό είναι κάτι που το ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ».