Πλακιωτάκης για το ναυτικό δυστύχημα: «Ο Γάλλος χειριστής είχε αναπτύξει αυξημένη ταχύτητα στο σκάφος»

103
Πλακιωτάκης: Ο Γάλλος χειριστής είχε αναπτύξει αυξημένη ταχύτητα

Τη βαθιά του λύπη για το θάνατο των δύο αντρών από τη χθεσινή σύγκρουση του ταχύπλοου σκάφους με το μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας κοντά στο Πόρτο Χέλι, εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε πως σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε αυξημένη ταχύτητα από πλευράς του οδηγού του ταχύπλοου, ενώ την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές. 

Ακόμα, ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή του τραγικού συμβάντος στο Πόρτο Χέλι, υπήρξε άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός.

Έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι στα σκάφη

Ο υπουργός Ναυτιλίας  δήλωσε ότι οι έλεγχοι για τα ταχύπλοα και τα σκάφη αναψυχής παρότι γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους έχουν ενταθεί τη θερινή περίοδο λόγω της αυξημένης κίνησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μέσα σε δύο μήνες έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 10.696 έλεγχοι ενώ έχουν διαπιστωθεί και εγγραφεί 836 παραβάσεις.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης τόνισε ότι η εξασφάλιση της ασφάλειας στη θάλασσα αποτελεί μείζονα προτεραιότητα του υπουργείου Ναυτιλίας και της Κυβέρνησης και ότι προς την κατεύθυνση αυτή αναμένεται να ληφθούν και διεθνείς πρωτοβουλίες για το δραστικό περιορισμό του φαινομένου των ατυχημάτων στη θάλασσα.

Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Ναυτιλίας και στη συνάντησή του με τον αρμόδιο υπουργό δόθηκε ιδιαίτερα έμφαση στο θέμα της ασφάλειας και αναμένονται και σχετικές πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό.