«Πλερέζες» στα κανάλια για τη μακρά προεκλογική περίοδο

100
ΣτΕ: Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις των καναλιών

Αναστάτωση αλλά και κατήφεια επικρατεί στους υπεύθυνους των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών για τη μακρά προεκλογική περίοδο, η οποία αν τελικά κορυφωθεί με τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών τον Οκτώβριο, θα σημάνει εξαιρετικά μειωμένο διαφημιστικό έσοδο καθώς, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιόδους, οι διαφημιστικές βάζουν «φρένο» στα οικονομικά ανοίγματα τους.

Κι όλα αυτά σε μια σεζόν που μετά από καιρό επενδύθηκαν σημαντικά ποσά για την παραγωγή νέων προγραμμάτων, χωρίς παρ’ όλα αυτά σημαντικά αποτελέσματα από πλευράς εσόδων.

Με βάση τα παραπάνω, καθόλου τυχαίο δεν θεωρείται το αίτημα των καναλιών, ώστε να υπάρξει ρύθμιση των ετήσιων δόσεων των 3,5 εκατ. ευρώ σε 12 μηνιαίες των 291.500 ευρώ.

Αν δεν ανταποκριθεί η κυβέρνηση, τότε η πίεση των ιδιοκτητών, που θα πρέπει να πληρώσουν 3,5 εκατ. ευρώ έως και τις 15 Μαΐου, θα αυξηθεί. Στα παραπάνω βέβαια, να προσθέσουμε και την ενόχληση για τη μείωση, από την 1η Μαΐου, του ειδικού φόρου επί των διαφημίσεων (από 20% σε 5%) και για τους περιφερειακούς σταθμούς, αν και δεν τους έχουν χορηγηθεί τηλεοπτικές άδειες.