«Πληρωμένες απαντήσεις» του Μακάριου Λαζαρίδη στον ΣΥΡΙΖΑ

238

Στη… θέση του έβαλε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μακάριος Λαζαρίδης, κατά την δευτερολογία του, ως εισηγητής της ΝΔ στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις θεμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας» στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Ο θυμόσοφος λαός λέει ότι τα θαύματα κρατάνε τρεις μέρες, η υπευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ κράτησε μόλις τρεις ώρες», ανέφερε δηκτικά ο «γαλάζιος» βουλευτής Καβάλας, με αφορμή την αλλαγή στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα στο προσφυγικό, ο κ. Λαζαρίδης, απευθυνόμενος προς αυτόν, τόνισε: «Μα εσείς μιλούσατε για ανοιχτά σύνορα, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός έλεγε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα. Μας παραδώσατε τη Μόρια και δημιουργήσατε την Ειδομένη, στις λάσπες της οποίας βυθίστηκε η ανθρωπιά του ΣΥΡΙΖΑ. Μαθήματα τέτοιου είδους στη Νέα Δημοκρατία, δεν θα κάνετε».

Για μια ακόμη φορά, είπε ο βουλευτής της κυβερνώσας παράταξης, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και ειδικά σε ένα θέμα που, όπως φάνηκε και στην Ολομέλεια και στις Επιτροπές, έχει εθνικές διαστάσεις.

Και το λέω αυτό θυμίζοντας ότι μόλις τον περασμένο Οκτώβριο η αξιωματική αντιπολίτευση καταψήφισε την κύρωση των συμβάσεων για τους υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και την Κρήτη, όταν τον προηγούμενο Ιούνιο, μετά… βαΐων και κλάδων, ο πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας, το υπέγραφε. Καταλαβαίνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως είναι ένας πολιτικός Ιανός».

Ο κ. Λαζαρίδης απάντησε και στις αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ περί ακροδεξιών συνιστωσών εντός της Νέας Δημοκρατίας. «Έχετε κυβερνήσει 4,5 χρόνια με την ακροδεξιά του Πάνου Καμμένου, την ίδια ώρα που στελέχη σας έλεγαν ότι οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής προσμετρώνται για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Άρα μαθήματα και κούνημα του δαχτύλου στην Νέα Δημοκρατία για ακροδεξιά, όχι», σημείωσε.