Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε έξω από το λιμάνι του Πειραιά (Photos)

188
Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) για το περιστατικό της σύγκρουσης πλοίων έξω από τον Πειραιά.

Σύγκρουση δύο πλοίων έγινε στις 7:30 το πρωί ανοιχτά του Πειραιά. Συγκεκριμένα, συγκρούστηκαν το ναρκοθηρευτικό πλοίο «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού με το φορτηγό πλοίο «Maersk Launceston» που μετέφερε κοντέινερ έξω από το λιμάνι του Πειραιά. 

Από τη σύγκρουση το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού κόπηκε στα δύο, ενώ έχει πάρει κλίση λόγω της εισροής υδάτων, ωστόσο η κατάστασή του είναι πλέον σταθερή και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Μάλιστα, έχει κοπεί ένα μεγάλο τμήμα της πρύμνης του ναρκοθηρευτικού του Πολεμικού Ναυτικού.

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση από το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό για την περισυλλογή των επιβαινόντων στο πολεμικό πλοίο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο μέλη του πληρώματος έχουν τραυματιστεί και μεταφέρονται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ). Το πλοίο μετέφερε 27 άτομα.

Στην περιοχή είχαν σπεύσει πλοία της ακτοπλοΐας τα οποία απομακρύνθηκαν από το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό που έχουν αναλάβει την επιχείρηση. Έχουν σπεύσει στο σημείο διασωστικά και δύο ρυμουλκά.

Το ναρκοθηρευτικό «Καλυψώ» έχει 60 μέτρα μήκος.

Η ρυμούλκηση του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού ξεκίνησε λίγο πριν τις 10 το πρωί.

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) για το περιστατικό της σύγκρουσης πλοίων έξω από τον Πειραιά.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και περί ώρας 07:30 στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού σημειώθηκε πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ. Από το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες αντιμετώπισης του περιστατικού".

IMG-4692

IMG-4693

IMG-4694

IMG-4691