ΠΟΕΔΗΝ: Νοσοκομεία με ελάχιστο πετρέλαιο, τρέμουν από το κρύο οι ασθενείς

201
ΠΟΕΔΗΝ: Νοσοκομεία με ελάχιστο πετρέλαιο

Στην κατάσταση που επικρατεί με τη θέρμανση πολλών Νοσοκομείων της χώρας εν μέσω πολικού ψύχους αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων τονίζει ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για αγορά πετρελαίου ενώ οι προμηθευτές αρνούνται να συνεργαστούν λόγω οφειλών.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ υπάρχουν Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που δεν δουλεύουν ή δεν έχουν καλοριφέρ, με αποτέλεσμα να θερμαίνουν τα κτίρια με κλιματιστικά που σε πολλές περιπτώσεις είναι χαλασμένα και δεν υπάρχουν χρήματα για συντήρηση ή αντικατάσταση.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι το νοσοκομείο «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ», όπου σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ δεν υπάρχουν καλοριφέρ με αποτέλεσμα να κρυώνουν οι γυναίκες και τα βρέφη που βρίσκονται στα δωμάτια.

Στο νοσοκομείο της Άρτας ασθενείς και προσωπικό φέρνουν θερμαντικά σώματα από το σπίτι τους, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ενώ ζεστό νερό υπάρχει μόνο 7 ώρες το 24ωρο.

Στην Κω ασθενείς και εργαζόμενοι «τουρτουρίζουν από το κρύο» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ καθώς το νοσοκομείο δεν έχει κεντρική θέρμανση.

Όπως επίσης καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου οι εργαζόμενοι απειλήθηκαν από την ΥΠΕ να κάνουν οικονομία και ότι όταν τελειώσει το πετρέλαιο που έχουν δεν θα πάρουν άλλο «επειδή κάνουν το έγκλημα και ανοίγουν τα καλοριφέρ και καταναλώνουν πετρέλαιο».

Τέλος στην περιοχή των Καλαβρύτων με πολύ χιόνι μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν είχαν θέρμανση και προμηθεύτηκαν 2.000 λίτρα με δανεικά χρήματα που έδωσε γιατρός του Κέντρου Υγείας, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.