Ποια είναι η ατζέντα της αποψινής συνάντησης Μητσοτάκη-Σαρλ Μισέλ  

443
Συνάντηση Μητσοτάκη - Μισέλ

Ταξίδι αστραπή στις Βρυξέλλες αποφάσισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Λίγο μετά την ολοκλήρωση του γεμάτου προγράμματος που έχει στην Πόλη του Φωτός, ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει τετ α τετ με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Τί προέκυψε όμως και αποφασίστηκε αυτή η έκτακτη συνάντηση;

Όπως πληροφορούμαστε,  υπάρχουν ζητήματα πολύ σοβαρά το διάστημα μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, που θα γίνει το έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Κατά κύριο λόγο αφορούν στο θέμα του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, δηλαδή για τον Κοινοτικό Προϋπολογισμό την περίοδο 2021-2027.

Αφορούν στην ανάπτυξη και το ΕΣΠΑ, την Κοινή Αγροτική Πολιτική, δηλαδή θέματα που αφορούν τους Έλληνες αγρότες, αλλά και πολύ σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, όπως η μετάβαση σε ένα καθεστώς λιγότερων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα με την απολιγνιτοποιήση και την ενίσχυση, όμως, της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, με τα χρήματα του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης.

Και, επίσης, το βασικό πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής. Αυτά λένε οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, όμως ετοιμάζεται και σιγά σιγά το έδαφος για να υποβληθεί το αίτημα μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων εντός; του 2020.

Όλα στην ώρα τους…