Ποια είναι τα πιο μολυσμένα σημεία σε ένα γραφείο;

782
Tα πιο μολυσμένα σημεία σε ένα γραφείο

Όλοι ξέρουμε πως υπάρχουν σημεία στο γραφείο που είναι εστίες μικροβίων. Κι όμως δεν είναι μόνο η τουαλέτα ή αντικείμενα που ακουμπούν καθημερινά πολλοί άνθρωποι αλλά και γωνιές που ούτε φανταζόμασταν.

Για παράδειγμα, το κουμπί του ασανσέρ και η κουπαστή της σκάλας. Όποιος μπει και βγει από το κτίριο θα τα αγγίξει, ενώ δεν καθαρίζονται τόσο τακτικά όσο οι τουαλέτες.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη το ποσοστό των κουμπιών με βακτηριακό φορτίο μπορεί να ξεπεράσει το 60%. Τα μικρόβια μπορούν να μεταδοθούν όταν μετά το κουμπί του ασανσέρ πιάσουμε το πρόσωπο και κυρίως το στόμα, τη μύτη ή τα μάτια. Επίσης, τα πόμολα στις πόρτες μπορούν να γίνουν πηγή σοβαρών λοιμώξεων.

Επιπλέον, σε πολλούς χώρους εργασίας, τα πληκτρολόγια χρησιμοποιούνται από περισσότερους του ενός εργαζόμενους. Σε πρόσφατη έρευνα ερευνήθηκαν 250 πληκτρολόγια και όλα είχαν μικρόβια!

Επομένως, κάθε μέρα πριν πιάσουμε δουλειά, καθαρίζουμε καλά πληκτρολόγιο και ποντίκι, κατά προτίμηση με κάποιο απολυμαντικό προϊόν.

Τέλος, έρευνες δείχνουν πως και τα τηλέφωνα αποτελούν εστίες μικροβίων. Αυτά μπορεί να είναι ο ανθεκτικός σταφυλόκοκκος και το e.coli σε τηλεφωνικές συσκευές. Όσο περισσότεροι χρησιμοποιούν ένα τηλέφωνο, τόσο μεγαλύτερο το βακτηριακό φορτίο του. Οπότε, πάρτε τα μέτρα σας...