Ποια γνωστά ονόματα μένουν εκτός Βουλής

272
Βουλή: Η διάταξη των κομμάτων στην Ολομέλεια

Εκπλήξεις έκρυβαν τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών, με βάση τα πρώτα αποτελέσματα.

Στην Α΄ Αθηνών, με βάση τα πρώτα αποτελέσματα από την καταμέτρηση των σταυρών, από την Νέα Δημοκρατία μένουν έξωο Θόδωρος Φορτσάκης και η Φωτεινή Πιπιλή, καθώς εκλέγονται νέα πρόσωπα όπως ο Άγγελος Συρίγος και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός μένουν η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά και η Ράνια Σβίγκου.

Στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών, εκτός μένει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Ρωμανός αλλά και ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Μεγάλες απώλειες μετράει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα, καθώς η μείωση του ποσοστού του στην περιφέρεια και η προσθήκη στους βουλευτές της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, άφησε έξω από το Κοινοβούλιο την Αννέτα Καβαδία, την Ελένη Αυλωνίτου και τον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είναι πρώτος αναπληρωματικός.

Στον Δυτικό Τομέα η μεγάλη έκπληξη είναι πιθανόν η μη εκλογή του Γεράσιμου Γιακουμάτου από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Την έδρα του την καταλαμβάνει ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος.

Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον δυτικό τομέα η εκλογή του Θανάση Παπαχριστόπουλου αφήνει εξω και τον Παναγιώτη Ρήγα, τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Νίκο Τόσκα.

Στον Νότιο Τομέα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις.  Η εκλογή στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας νέων υποψηφίων όπως ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Χάρης Θεοχάρης, αφήνει έξω γνωστά ονόματα όπως ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Γιάννης Καλιάνος και ο Γρηγόρης Ψαριανός.