Ποια Μέσα Μεταφοράς δεν θα κινηθούν σήμερα

142
Πρωτομαγιά: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Μεγάλη ταλαιπωρία αναμένεται σήμερα για τους πολίτες, καθώς τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) θα παραμείνουν ακινητοποιημένα.

Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου και για όλο το 24ωρο χειρόφρενο τράβηξαν Mετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ και τρόλεϊ.

Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα κυκλοφορούν από τις 9:00 έως τις 21:00, δηλαδή οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας στην αρχή και στη λήξη της βάρδιας.

Τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένα, ενώ θα τροποποιηθούν και τα αυριανά δρομολόγια.

Δεμένα για 24 ώρες θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια εξαιτίας της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Η απεργία ξεκίνησε στις 00:01 και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι λιμενεργάτες.

Ωστόσο, χθες το βράδυ το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε παράνομη την απεργία των ναυτεργατών την οποία έσπευσε να θέσει υπό την αιγίδα της η ΓΣΕΕ ως τριτοβάθμια οργάνωση λίγες ημέρες πριν ψηφιστεί η διάταξη του εργασιακού νομοσχεδίου που απαγορεύει την επαναπροκήρυξη της απεργίας που κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική από δευτεροβάθμια η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση.

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για μια προκλητική απόφαση και δηλώνει ότι με την 24ωρη απεργία της, καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων της χώρας ανεξαιρέτως, όλες τις οργανώσεις-μέλη της -και ως εκ τούτου την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και τα ναυτεργατικά σωματεία- και καλεί τους Ναυτικούς της χώρας να απεργήσουν κανονικά.