Ποια μέτρα τίθενται σε ισχύ από σήμερα - Τι ισχύει για τους χώρους εστίασης και διασκέδασης

257
Σχέδιο προσωρινής μείωσης του ΦΠΑ στην καταστήματα εστίασης

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, Δευτέρα 17 Αυγούστου, νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα.

Συγκεκριμένα, στις 16 επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές ισχύει ο περιορισμός των 50 ατόμων στις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, καθώς και η απαγόρευση λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί, για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Το μέτρο για το ωράριο λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και εστιατορίων αφορά και στην Περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων.

Σχετικά με την Πάρο και την Αντίπαρο, αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Πόρου, έως τις 24 Αυγούστου.

Στα δύο νησιά, απαγορεύεται η συγκέντρωση άνω των εννιά ατόμων, ενώ στα εστιατόρια θα μπορούν να είναι έως 4 άτομα ανά τραπέζι ή 6 αν πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού.

Ακόμα, καθίσταται υποχρεωτικός ο προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό σε όλους όσοι επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και για όσους εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού.

Οι περιοχές, για τις οποίες τίθενται σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα είναι οι παρακάτω:

- η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Αττικής,

- οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και

- οι Δήμοι Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.