Ποιες περιοχές θα πλήξει η νέα κακοκαιρία (Video)

336
Έρχονται καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Νέα κακοκαιρία θα πλήξει τις επόμενες ώρες περιοχές της Ελλάδας. Το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) έδωσε στη δημοσιότητα νεότερα στοιχεία για το επερχόμενο αφρικανικό χαμηλό που θα επηρεάσει τον καιρό της νότιας χώρας και θα εκδηλώσει καταιγίδες.

Αναλυτικότερα, η κακοκαιρία, που ξεκίνησε το πρωί από τα νότια της Κρήτης θα εκδηλώσει τις επόμενες ώρες, βροχές στο νησί, ενώ από την νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη τα φαινόμενα θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν στο Νότιο και αργότερα στο Κεντρικό Αιγαίο. 

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι της Τετάρτης, κατά κύριο λόγο στην Κρήτη, τις Νότιες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ ασθενέστερες βροχές θα σημειωθούν την ίδια ημέρα στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο.

Φαινόμενα αναμένονται και την Πέμπτη, κυρίως στο Νότιο Αιγαίο. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η ολική βροχή που αναμένεται έως το βράδυ της Τετάρτης. 

Τα αφρικανικά χαμηλά αυτού του τύπου δημιουργούνται στην υπήνεμη πλευρά της οροσειράς του Άτλαντα. Είναι μικρότερα σε μέγεθος από τις συνήθεις μεσογειακές υφέσεις και κινούνται ταχύτατα προς ανατολάς, ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά τους είναι η μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων σκόνης προς την Ανατολική Μεσόγειο.

Ως αποτέλεσμα, κατά τις επόμενες ημέρες αναμένονται αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου.