Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών στον 40χρονο με τα κράνη και τις αντιασφυξιογόνες μάσκες στο αυτοκίνητο

200
Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή και 200 ευρώ χρηματική ποινή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον 40χρονο, που οδηγούσε αυτοκίνητο που ήταν γεμάτο στυλιάρια, κράνη και μάσκες.

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή και 200 ευρώ χρηματική ποινή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον 40χρονο, που οδηγούσε αυτοκίνητο που ήταν γεμάτο κοντάρια, κράνη και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας και έχει αποφυλακιστεί, συνελήφθη την Τρίτη κατά τους ελέγχους της Αστυνομίας κοντά πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο της απαγόρευσης δημόσιων συναθροίσεων και πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στο αυτοκίνητο που οδηγούσε οι αστυνομικοί εντόπισαν κράνη, στυλιάρια αντιασφυξιογόνες μάσκες και ένα μαχαίρι. Ο 40χρονος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι μετέφερε σε συντρόφους του διάφορα αντικείμενα και σημαίες λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου, επειδή είχε άδεια μετακίνησης και τηρούσε όλα τα μέτρα προστασίας.

Όσον αφορά στο μαχαίρι που βρέθηκε πάνω του υποστήριξε ότι είναι ένα φαλτσετάκι-κοπίδι που το έχει μαζί του ως εργαλείο, αφού εργάζεται σε εταιρεία επίπλων και συναρμολογεί γραφεία.

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου και το δικαστήριο τον καταδίκασε μόνο για την παράνομη οπλοφορία για το μαχαίρι που είχε επάνω του.