Ποιο χάπι φρενάρει την πρόωρη εκσπερμάτιση

188
Xάπι φρενάρει την πρόωρη εκσπερμάτιση

Η πρόωρη εκσπερμάτιση επηρεάζει έναν στους τρεις άνδρες. Πρόκειται για μια κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει έντονο άγχος και να καταστρέψει τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού ή ακόμα και έναν γάμο.

Σε μία προσπάθεια εύρεσης τρόπου αντιμετώπισης, ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τουλέιν και πολλών άλλων κέντρων στις ΗΠΑ πραγματοποίησαν πρόσφατα μία μελέτη κατά την οποία ορισμένοι από τους 88 συμμετέχοντες λάμβαναν καθημερινά ένα νέο φάρμακο με την ουσία cligosiban και κάποιοι ένα εικονικό φάρμακο (placebo).

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι κατά την έναρξη της δοκιμής, η οποία διήρκησε έξι εβδομάδες, ο μέσος χρόνος που χρειαζόταν ένας άνδρας για να έρθει σε οργασμό ήταν 33 δευτερόλεπτα.

Ο χρόνος αυξήθηκε κατά 3,8 φορές στους άνδρες που έλαβαν cligosiban, αριθμός πάνω από διπλάσιος σε σχέση με τα αποτελέσματα που παρατηρήθηκαν σε όσους έλαβαν το εικονικό φάρμακο.

Η πρώτη αυτή δοκιμή αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχής, καθώς έδειξε ότι το φάρμακο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, βελτιώνοντας τα συμπτώματα της πρόωρης εκσπερμάτισης τέσσερις φορές περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο.