Ποιοι είναι οι πιο επιρρεπείς στο κοινό κρυολόγημα

311

Μήνας που «σέρνονται» οι πρώτες ιώσεις και τα κοινά κρυολογήματα είναι ο Οκτώβριος, προβλήματα που αν δεν αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά μπορεί να οδηγήσουν σε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις.

Πιο επιρρεπείς στην κοινή «αθώα» γρίπη είναι κυρίως άνθρωποι που έρχονται συχνά σε επαφή με άλλους ανθρώπους αλλά και εκείνοι με χρόνια προβλήματα υγείας ή αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Όσοι έχουν άσθμα, πάσχουν από καρδιακές παθήσεις, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) ή έχουν πρόβλημα με τον διαβήτη τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από γρίπη σε σχέση με άλλους.

Επίσης, οι ενήλικες άνω των 50 αλλά και τα παιδιά κάτω των πέντε ετών. Το τελευταίο συμβαίνει επειδή στα πιτσιρίκια το ανοσοποιητικό σύστημα εξακολουθεί να αναπτύσσεται, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να καταπολεμήσεις όλες τις λοιμώξεις.

Τέλος, επιρρεπείς στις ιώσεις είναι και οι έγκυες. Η εγκυμοσύνη προκαλεί αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα, την καρδιά και τους πνεύμονες, και κάνει τις μητέρες να είναι πιο επιρρεπείς στις επιπλοκές που σχετίζονται με τη γρίπη, όπως η βρογχίτιδα ή η πνευμονία, σύμφωνα με τους ειδικούς.