Ποιοι εκλέγονται στον Β1 Βόρειο Τομέα της Αθήνας και ποιοι μένουν έξω (ονόματα)

121

Ποιοι προηγούνται σε σταυρούς στον Βόρειο Τομέα της Αττικής και ως εκ τούτου εκλέγονται στη νέα Βουλή;

Με ποσοστό 45,81% η ΝΔ εκλέγει στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών 7 βουλευτές, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 28,22% και 4 βουλευτές, έναν λιγότερο από την εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου του 2015.

Στον Βόρειο τομέα βουλευτές εκλέγουν όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη νέα Βουλή. Ποιοι είναι οι πρώτοι σε σταυρούς.

Η μάχη στου σταυρού στη Νέα Δημοκρατία

Πρώτος σε σταυρούς σε ποσοστό ενσωμάτωσης 96,61% έρχεται ο Κωστής Χατζηδάκης με 71.070 ψήφους και ακολουθούν ο Αδωνις Γεωργιάδης, η Νίκη Κεραμέως, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο Δημήτρης Καιρίδης και η Ζωή Ράπτη.

Πολύ χαμηλά στην προτίμηση των ψηφοφόρων ο Πέτρος Τατσόπουλος που με 10.293 σταυρούς μένει για μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση εκτός Βουλής.

Ποιοι προηγούνται σε σταυρούς στον ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ πρώτος σε σταυρούς στον Βόρειο Τομέα έρχεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος με 47.072 σταυρούς και ακολουθεί ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Εκτός Βουλής μένει τόσο ο Τέρενς Κουίκ, όσο και η Ελένη Αυλωνίτου που βρέθηκαν στα έδρανα του κόμματος από τον Σεπτέμβριο του 2015.

Οι σταυροί σε ΚΚΕ, ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση

Μεγάλο προβάδισμα στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ έχει στους σταυρούς ο Θανάσης Παφίλης με 10.968 σταυρούς και έτσι εκλέγεται στη Βουλή. Από το ΚΙΝΑΛ, που στον Βόρειο τομέα καταλήγει τέταρτο, στην ελληνική Βουλή θα δούμε τον Ανδρέα Λοβέρδο που εξασφάλισε 9.739 σταυρούς.

Ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης παίρνει το βάπτισμα του πυρός στη νέα Βουλή, καθώς εκλέγεται με 3,489 σταυρούς για το ΜέΡΑ 25. Τέλος, εκπρόσωπο στη νέα Βουλή εκλέγει και η Ελληνική Λύση, την Αικατερίνη – Αναστασία Αλεξοπούλου.

Τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών

Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εκλογών, με την ενσωμάτωση στην επικράτεια να ανέρχεται στο 99.83% η ΝΔ έχει 158 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ 86. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 22, το ΚΚΕ με 15, η Ελληνική Λύση με 10 και το ΜεΡΑ25 με 9.

Mε βάση τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών εκτός Βουλής έμεινε η Χρυσή Αυγή, η οποία έχασε περισσότερες από 100.000 ψήφους από τις Ευρωεκλογές του Μαλΐου.