Ποιοι εκλέγονται βουλευτές στην Α' Ανατολικής Αττικής (ονόματα)

24

Τέσσερις έδρες παίρνει στην Α' Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής η ΝΔ, στις βουλευτικές εκλογές 2019 έναντι τριών του ΣΥΡΙΖΑ στην μάχη του σταυρού.

Η Νέα Δημοκρατία που κέρδισε πανηγυρικά τις βουλευτικές εκλογές 2019 εκλέγει στην Ανατολική Αττική τους εξής βουλευτές: Γεωργία Μαρτίνου, Μάκη Βορίδη, Γιώργο Βλάχο, Βασίλη Οικονόμου. Αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε τον Αλέξη Τσίπρα με περίπου 69.000 ψήφους, τον Χρήστο Σπίρτζη και τον Νάσο Αθανασίου. Από εκεί και πέρα, το ΚΙΝΑΛ δεν κατάφερε να βγάλει βουλευτή, κάτι που κατάφεραν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και MεΡΑ25.

Η Α' Εκλογική Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, αποτελείται από τους Δήμους Αχαρνών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων-Αρτέμιδος και Ωρωπού

Με ενσωματωμένο το 97,29% των σταυρών η σειρά έχει ως εξής:

Οι πρώτοι σε σταυρούς στη ΝΔ

Με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, στη νέα Βουλή εκλέγονται με το κυβερνών κόμμα, η Γεωργία Μαρτίνου, ενώ ακολουθεί σε σταυρούς ο Μάκης Βορίδης, ο Γιώργος Βλάχος και ο Βασίλης Οικονόμου. Ο διεθνής που κέρδισε το Euro με την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου, Τάκης Φύσσας δεν κατάφερε να εκλεγεί.

ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του Αθανασίου 45.567
ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ του Χρήστου 42.067
ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Θεοδώρου 23.439
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αθανασίου 18.300

Εκτός έμειναν οι: Κόλλια Βασιλική, Φύσσας Παναγιώτης, Δέδες Κωνσταντίνος, Κοσμίδη Ευρώπη, Αθανασιάδης Γιώργος, Ξανθή Χαρίκλεια, Τσανικλίδης Δημήτριος, Κοντογιάννη Μαγδαληνή, Τσουκαλαδάκης Γεώργιος.

Η μάχη του σταυρού στον ΣΥΡΙΖΑ

Με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές στην Ανατολική Αττική. Πρώτος σε σταυρούς αναδείχτηκε ο απερχόμενος υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης και ακολουθεί ο Θανάσης Αθανασίου. Ο ηθοποιός Πάνος Σκουρολιάκος είναι τρίτος σε σταυρούς, ωστόσο θα εκλεγεί μόνο στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιλέξει την Ανατολική Αττική για την έδρα του στη Βουλή.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του Παύλου 68.998
ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Παναγιώτη 22.879
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Ευθυμίου 11.247

Εκτός μένουν οι: Σκουρολιάκος Παναγιώτης, Δέδες Ιωάννης, Στεργίου Ιωάννα, Μπέη Θάλεια, Βαρελή-Στεφανίδη Ζωή, Θεοχάρη Αικατερίνη, Ξυλούρης Κωνσταντίνος, Κιούσης Δημήτριος, Ροδάκης Παναγιώτης, Ντελάκη Ευαγγελία.

Ο σταυρός προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Εκπρόσωπο στο ελληνικό κοινοβούλιο εκλέγει και το κομμουνιστικό κόμμα, με την ηθοποιό Ελένη Γερασιμίδου να αναδεικνύεται πρώτη σε σταυρούς και ως εκ τούτου να εκλέγεται βουλευτής. Εκτός βουλής μένει ο Γιάννης Γκιόκας.

ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ του Νικολάου 4.074

Εκτός έμειναν οι: Γκιόκας Ιωάννης, Παμφίλης Απόστολος, Τοπαλιανίδης Βασίλειος, Πασχαλίδου Θεοδώρα, Χασιώτης Μιχαήλ, Μενεγάκη Ελένη, Συρίγος Βάλσαμος, Αγγελοπούλου Παναγιώτα, Τριγάζη Αστέρω, Ρεμπαπής Νικόλαος, Γάκιας Παναγιώτης, Σταθουλόπουλος Ευστάθιος.

Ο σταυρός προτίμησης για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Στην Ανατολική Αττική όμως εκλέγει έναν από τους 10 συνολικά βουλευτές του και ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση. Πρώτος σε σταυρούς αναδείχτηκε ο Αντώνης Μυλωνάκης που θα βρεθεί στα έδρανα της νέας βουλής.

ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Αντωνίου 4.113

Ποιον εκλέγει το ΜεΡΑ25

Τέλος, εκπρόσωπο στην ελληνική Βουλή εκλέγει και το ΜέΡΑ25 και με βάση τα αποτελέσματα, πρώτη σε σταυρούς αναδεικνύεται η Μαρία Απατζίδη με 2.112 σταυρούς. Να θυμίσουμε πως το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη εκλέγει 9 βουλευτές.

ΑΠΑΤΖΙΔΗ ΜΑΡΙΑ του ΚΥΡΙΛΛΟΥ 2.112

Σε ό, τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΙΝΑΛ δεν εκλέγει βουλευτή στην Ανατολική Αττική με αποτέλεσμα η Εύη Χριστοφιλοπούλου να μένει εκτός Βουλής παρότι πρώτη σε σταυρούς προτίμησης μεταξύ των ψηφοδελτίων του κόμματος.