Ποιοι Ελληνες επιχειρηματίες κάνουν lobbying στις Βρυξέλλες (ονόματα)

93

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τα ποσά που ξοδεύουν σε λομπίστες στις Βρυξέλλες διάφορες ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί, κυρίως με βάση τις δηλώσεις στο λεγόμενο «Μητρώο Διαφάνειας» της Ε.Ε., έχει το LobbyFacts.eu.

Πρόκειται για πλατφόρμα που προσπαθεί να συγκεντρώσει τα δεδομένα για το lobbying στις Βρυξέλλες από το Μητρώο αλλά και άλλες πηγές.

Στην πρώτη τριάδα, με βάση τα ποσά που έχουν δηλωθεί, βρίσκονται δύο επιχειρήσεις του ομίλου Γιάννη Πολυχρονόπουλου, η Polyeco και η Environmental Protection Engineering (EPE), ο οποίος ασχολείται με το «καυτό» θέμα της επεξεργασίας αποβλήτων, ειδικά στα λιμάνια. Τα τελευταία χρόνια έχουν δαπανήσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια ευρώ σε συμβούλους/λομπίστες των Βρυξελλών.

Σφήνα στη δεύτερη θέση μπαίνει το ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα AIT (Athens Information Technology) που στηρίζει η οικογένεια Κόκκαλη.

Στην τέταρτη θέση, με βάση τις δηλωμένες δαπάνες για lobbying βρίσκεται ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας και στην πέμπτη, ο Τραπεζικός Διαμεσολαβητής.

Πηγή: euro2day.gr