Ποιος είναι ο λόγος που όλοι οι Ολλανδοί βγαίνουν ψηλοί

159
Η Ολλανδία κατέκτησε μια πρωτιά, καθώς αποτελεί την χώρα με τον ψηλότερο λαό σε όλο τον πλανήτη.

Η Ολλανδία κατέκτησε μια πρωτιά, καθώς αποτελεί την χώρα με τον ψηλότερο λαό σε όλο τον πλανήτη.

Συγκεκριμένα, το μέσο ύψος για έναν άντρα Ολλανδό είναι το 1.82 και για μια Ολλανδή το 1.68. Τα δεδομένα δεν ήταν όμως ίδια πάντα, καθώς μια ανάλυση των ολλανδικών στρατιωτικών αρχείων, έδειξε ότι στα μέσα του 1800, οι άντρες Ολλανδοί ήταν μεταξύ των πιο κοντών στην Ευρώπη.

Μέχρι πρότινος, τα σκήπτρα του ψηλότερου λαού κρατούσαν οι Αμερικανοί, όμως η ρόλοι αντιστράφηκαν, καθώς μέσα σε 160 οι μελέτες έδειξαν ότι οι Ολλανδοί ψήλωσαν κατά 20 εκατοστά, ξεπερνώντας τους Αμερικανούς, οι οποίοι ψήλωσαν μόλις 5 εκατοστά, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το έξτρα ύψος αυτού του λαού, φαίνεται ότι αποτελεί ένα γρήγορο γενετικό αποτέλεσμα, που όμως κατά πάσα πιθανότητα σχετίζεται με την επιλογή συντρόφων, καθώς έρευνα διαπίστωσε ότι τα πιο γόνιμα ζευγάρια, αυτά δηλαδή με τα περισσότερα παιδιά, είναι ψηλοί άντρες και γυναίκες, σε αντίθεση με την Αμερική, που τα πιο γόνιμα ζευγάρια είναι κοντές γυναίκες και άνδρες μέτριου ύψους.

Ακόμα, σημαντικό ρόλο παίζουν και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες στο ύψος των Ολλανδών. Οι Κάτω Χώρες φαίνεται ότι φημίζονται παγκοσμίως για το εξαιρετικό σύστημα υγείας τους, αλλά και για το εξαιρετικό σύστημα κοινωνικής υγείας, καθώς και για τα χαμηλά επίπεδα εισοδηματικής ανισότητας.

Ένα ακόμα στοιχείο που συμβάλλει στο ύψος των Ολλανδών, είναι και η διατροφή, μιας και οι άνθρωποι αυτού του λαού καταναλώνουν πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα, που σύμφωνα με τις μελέτες βοηθούν στην αύξηση του ύψους, λόγω του ασβεστίου που περιέχουν.