«Πόλεμος» ανακοινώσεων Πειραιώς-Μαξίμου για το φιάσκο στην Προανακριτική της Novartis

197
ανακοινώσεις Μαξίμου Νέα Δημοκρατία Novartis

«Από το Μαξίμου και τον λαλίστατο κυβερνητικό εκπρόσωπο παραδόξως διέφυγε ότι από την προανακριτική δεν αποχώρησαν μόνον η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, στελέχη των οποίων υποτίθεται ότι διώκονται, αλλά όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Τα παραπάνω ανέφεραν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας την τοποθέτηση της κυβέρνησης για την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από την Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της Novartis.

Μάλιστα, στη Νέα Δημοκρατία αναρωτιούνται αν στην κυβέρνηση έχουν κάποια εξήγηση για την αποχώρηση «ή ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί ότι όλοι πια έχουν καταλάβει τη σκευωρία που έστησαν».

Η ανακοίνωση του Μαξίμου

Νωρίτερα, η κυβέρνηση είχε εξαπολύσει επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τη στάση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Προανακριτική για την υπόθεση Novartis.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου, “η Νέα Δημοκρατία, υπό το βάρος των καταιγιστικών αποκαλύψεων στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis, «το βάζει στα πόδια» από την επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης,  αφού κατανοεί ότι η υπερασπιστική της γραμμή καταρρέει και ο κλοιός σφίγγει για όσους θέλει να προστατεύσει από τις συνέπειες του νόμου”.

Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για προαναγγελθείσα και προμελετημένη αποχώρηση της Νέα Δημοκρατία και όσων την ακολούθησαν, τονίζοντας πως «είναι άλλη μια κίνηση φτηνού αντιπερισπασμού, με στόχο την πρόκληση εντυπώσεων και τη συγκάλυψη του πρωτοφανούς σκανδάλου».

Η κυβέρνηση τονίζει πως «η άτακτη και απροσχημάτιστη φυγή της Νέας Δημοκρατίας από την συνταγματικά επιτασσόμενη διαδικασία της προκαταρκτικής επιτροπής έρχεται μετά την αποτυχία της να δημιουργήσει άσκοπη χρονοτριβή και καθυστερήσεις που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ίδια την διαλεύκανση της υπόθεσης».

Τέλος, επισημαίνεται πως «ό,τι και αν μηχανευτεί η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος της, κύριος Μητσοτάκης, ένα είναι βέβαιο: Η διερεύνηση της υπόθεσης θα προχωρήσει με σεβασμό στους συνταγματικούς και δικονομικούς κανόνες, ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων και να λογοδοτήσουν για την κατάχρηση εξουσίας και την διασπάθιση δημόσιου χρήματος».