Πόλεμος στην Κουμουνδούρου: Ετοιμάζουν αντίμετρα σε βάρος του Τσακαλώτου

181

Το θέμα του Ευκλείδη Τσακαλώτου αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στον πρωινό καφέ στην Κουμουνδούρου καθώς τόσο ο Αλέξη Τσίπρας όσο και οι στενοί του συνεργάτες εμφανίζονται ενοχλημένοι από την στάση του πρώην υπουργού.

Ο επικεφαλής των 53 αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για την δημόσια διαφωνία του στα περί «πολιτικής απάτης « που είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Βουλή αλλά και στην Θεσσαλονίκη αναφερόμενος στην συμφωνία των Πρεσπών αλλά και στα μέτρα γα την πανδημία.

Η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου έφερε ωστόσο κύμα αντιδράσεων των μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα τα οποία θεώρησαν ότι με αυτά που είπε ο πρώην υπουργός βοήθησε στην αλλαγή της ατζέντας την στιγμή που η κυβέρνηση εμφανίζεται να είναι στριμωγμένη στην γωνία.

Ακόμα τα στελέχη της Κουμουνδούρου έλεγαν ότι αν και περίμεναν την αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά την απομάκρυνση του από το κόμμα ποτέ δεν πίστευαν ότι θα ήταν τόσο έντονη ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι περιμένουν να δουν αν θα υπάρξει συνέχεια.

Να θυμίσουμε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο ανέφερε ότι «Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες . Και πρόσθεσε: Από τη μια μεριά, αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης αποξενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες. Και κάτι χειρότερο: πολλοί ταυτίζουν την πολιτική με αυτό το είδος αντιπαράθεσης και όχι με μια εν δυνάμει δραστηριότητα χειραφέτησης. Από την άλλη, ακριβώς γιατί όλοι οι αντίπαλοι μας δεν είναι, και δε θα μπορούσαν να είναι απατεώνες, αυτή η τακτική υποτιμάει τον αντίπαλο – πάντα επικίνδυνο πράγμα σε όλων των ειδών διαμαχών – και δεν είναι πειστική.»

Σε ότι αφορά την ουσία του θέματος - περί «πολιτικού απατεώνα»- οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υπενθύμιζαν ότι από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποκαλέσει παρά πολλές φορές πολιτικό ψεύτη και Πολιτικό απατεώνα τον Αλέξη Τσίπρα.