Πολιτική ανοιχτών θυρών από τον Μητσοτάκη-Τι σηματοδοτεί η συνεννόηση με ΚΙΝΑΛ

131

Μία συνεδρίαση με έντονο πολιτικό στίγμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή και στόχο την εύρεση κοινού τόπου για το νέο κλιματικό νόμο.

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να δεχθεί την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για την ενεργοποίηση των αρμόδιων επιτροπών πάνω στο επίμαχο θέμα δεν ξάφνιασε όσους γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης του Πρωθυπουργού, ενώ σε μία δύσκολη περίοδο που η χώρα δίνει τη μάχη για την επανεκκίνηση η δυνατότητα συνεννόησης ανάμεσα σε πολιτικές δυνάμεις που το επιθυμούν στέλνει ένα θετικό μήνυμα στους πολίτες που αναζητούν λύσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας τους.

Κατά τη μακρά κοινοβουλευτική διαδρομή του ο κ. Μητσοτάκης έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα του περιβάλλοντος, ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι ακολουθεί πολιτική ανοιχτών θυρών και δεν διστάζει να υιοθετήσει μία πρόταση από την αντιπολίτευση, όταν αυτή υπηρετεί πράγματι το δημόσιο συμφέρον.

Ο ρεαλισμός και η υπευθυνότητα ήταν εξάλλου από τα δυνατά σημεία που ο κόσμος εκτίμησε στον σημερινό Πρωθυπουργό και του έδωσε τη δυνατότητα να ανέλθει στα υψηλότερα αξιώματα, πρώτα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και ακολούθως του Πρωθυπουργού της χώρας.

Παράλληλα, η επίμαχη κίνηση με πολύ έξυπνο τρόπο διαλύει την οποιαδήποτε σκέψη για τη δημιουργία αντικυβερνητικού μπλοκ. Εξάλλου, είναι άλλο πράγμα η επίτευξη της αυτοδυναμίας και η πολυτέλεια του σχηματισμού μονοκομματικής κυβέρνησης και άλλο το περιθώριο για κοινές δράσεις με κοινό παρονομαστή τη μετάβαση της χώρας σε μία νέα εποχή.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία η Φώφη Γεννηματά κέρδισε πόντους, σε αντίθεση με τον φοβικό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος αντί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να βγάλει ένα διαφορετικό προφίλ, επιχειρεί πάλι με παλαιοκομματικές μεθόδους να διχάσει την κοινωνία και να σπείρει τον πανικό.

Και εδώ ακριβώς βρίσκεται η αχίλλειος πτέρνα του Τσίπρα ο οποίος στερείται σοβαρής εναλλακτικής πρότασης αφενός και αφετέρου αδυνατεί να προσεγγίσει μια κουλτούρα διαλόγου και συνεννόησης, ειδικά αυτή την περίοδο που η χώρα μάχεται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας, μένει στο περιθώριο και ακολουθεί στρατηγική περιχαράκωσης και κατ’ επέκταση ήττας.