Πομπέο: «Να τελειώσουμε με τη δικτατορία του Μαδούρο»

268
Πομπέο: «Να τελειώσουμε με τη δικτατορία του Μαδούρο»

Την πεποίθησή ότι η δικτατορία του Νικολάς Μαδούρο πρέπει να τελειώσει εξέφρασε ο Μάικ Πομπέο, από την πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στην χώρα της Λατινικής Αμερικής με αφορμή ένα συνέδριο για την αντιτρομοκρατία, είχε συναντήσεις τόσο με τον μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, όσο και τον πρόεδρο της Κολομβίας, Ιβάν Ντούκε.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έπλεξε το εγκώμιο στον Κολομβιανό Πρόεδρο για την στήριξη που παρέχει σε εκατομμύρια μετανάστες από τη Βενεζουέλα.

Στην Κολομβία βρίσκονται περίπου 1,5 εκατομμύρια Βενεζουελάνοι, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει την χώρα τους στη προσπάθεια να ξεφύγουν από τη κατάσταση που έχει δημιουργήσει ο Νικολάς Μαδούρο.

Από την πλευρά του ο Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος έγινε δεκτός με τιμές που αρμόζουν σε αρχηγό κράτους από τον Κολομβιανό ομόλογό του, θα ταξιδέψει στο Νταβός της Ελβετίας για να θέσει εκ νέου το θέμα της Βενεζουέλας.

Ο Γκουαϊδό επανεξελέγη πρόσφατα Πρόεδρος της εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας παρά την προσπάθεια του Νικόλας Μαδούρο να εμποδίσει την διαδικασία.