Πομπέο: «Ναι» σε ειρηνική λύση με το Ιράν

32
Πομπέο: «Ναι» σε ειρηνική λύση με το Ιράν

«H Ουάσιγκτον ευνοεί μια «ειρηνική λύση» με το Ιράν», διαβεβαίωσε από το Άμπου Ντάμπι o υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο,

μετά την πρόσφατη επίθεση εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία, για την οποία κατηγορεί την Τεχεράνη.

Ο Μάικ Πομπέο συναντήθηκε με τον πρίγκιπα διάδοχο του Άμπου Ντάμπι, Μοχάμεντ μπιν Ζάγιεντ αλ Ναχιάν. Μετά τη συνάντησή τους, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο, ενώπιον των δημοσιογράφων, για την ύπαρξη «συναίνεσης» μεταξύ των χωρών του Κόλπου σχετικά με την ευθύνη που φέρει το Ιράν.

«Προσπαθούμε να οικοδομήσουμε έναν συνασπισμό ως μια πράξη διπλωματίας, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν εκτοξεύει απειλές για πόλεμο και ότι θα δώσει μάχη εναντίον και του τελευταίου Αμερικανού. Βρισκόμαστε εδώ για να οικοδομήσουμε έναν συνασπισμό που στοχεύει στην επίτευξη της ειρήνης και σε μια ειρηνική λύση», ανέφερε ακόμα ο Μάικ Πομπέο.

Ακόμα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε δημοσιογράφους, είπε πως ελπίζει ότι το Ιράν βλέπει τα πράγματα «με τον ίδιο τρόπο».