Πόρτο Χέλι: Πώς έγινε το ναυτικό δυστύχημα με τους δύο νεκρούς(χάρτης)

121
Πόρτο Χέλι: Πώς έγινε το ναυτικό δυστύχημα

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Αργολίδας από τη ναυτική τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Στο Δορούφι Κοιλάδας στο Θύνι Αργολίδας, κοντά στο Πόρτο Χέλι, συγκρούστηκαν δύο σκάφη, με αποτέλεσμα δύο άνδρες να χάσουν τη ζωή τους και μία γυναίκα να τραυματιστεί σοβαρά.

Η σύγκρουση έγινε όταν μεγάλο φουσκωτό σκάφος, στο οποίο όπως αναφέρθηκε από το Λιμενικό επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες (πέντε ενήλικοι και πέντε παιδιά), κάτω από άγνωστες συνθήκες συγκρούστηκε με μικρό πλαστικό σκάφος.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μικρό σκάφος ήταν ξύλινο.

Το φουσκωτό, που φέρει βρετανική σημαία, στο οποίο επέβαιναν οι Γάλλοι έχει μήκος 12 μέτρα και φέρει δύο μηχανές συνολικής ισχύος 700 ίππων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το φουσκωτό πέρασε κυριολεκτικά πάνω από το βαρκάκι με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί και να ανασυρθούν δύο νεκροί άνδρες και μία γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη που επέβαιναν σε αυτό. 

Η γυναίκα διασωληνώθηκε και διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και από εκεί σε νοσοκομείο.

Οι δύο νεκροί και η τραυματίας είναι Έλληνες κάτοικοι της περιοχής του Κρανιδίου, ενώ δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός για τους επιβάτες του φουσκωτού.

Στην περιοχή έσπευσαν κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού, τέσσερα πλωτά του Λιμενικού Σώματος, δύο θαλάσσια ταξί, ενώ παράλληλα έχουν κινητοποιήθηκαν και οι τοπικές Αρχές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Ναυτιλίας, στο σκάφος που προκάλεσε το δυστύχημα επέβαινε ένας ακόμη αλλοδαπός που αναζητείται.

«Στο πλαίσιο της προανάκρισης αναφορικά με το ναυτικό ατύχημα και σύμφωνα με μαρτυρίες των αλλοδαπών επιβαινόντων του φουσκωτού σκάφους, υπήρχε ακόμη ένας επιβαίνων (αλλοδαπός άνδρας) φερόμενος ως χειριστής του σκάφους, ο οποίος μετά την προσέγγιση του σκάφους στην ακτή, διέφυγε και έκτοτε αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας.

Καταγραφη9_8