Πώς άλλαξε ο πλανήτης τα τελευταία 37 χρόνια (Video)

121

Ένα εντυπωσιακό βίντεο δημιούργησε η Google Earth. Σε αυτό το βίντεο απεικονίζονται οι αλλαγές που έχει υποστεί ο πλανήτης τα τελευταία 37 χρόνια.

Συλλέγοντας εκατομμύρια δορυφορικές φωτογραφίες από τα τελευταία 37 χρόνια έδωσε τη δυνατότητα σε όσους δουν το βίντεο να κάνουν μία αναδρομή στο χρόνο και να διαπιστώσουν το πόσο έχουν αλλάξει τα τοπία τόσο σε πόλεις, όσο σε δάση αλλά ακόμα και στη θάλασσα.

Η νέα έκδοση της Google Earth που υποστηρίζεται από 24 εκατομμύρια δορυφορικές φωτογραφίες αποτυπώνει τις επιπτώσεις από την Κλιματική Αλλαγή και την αύξηση των αστικών τοπίων.

Το timelapse, εκτός από τη δυνατότητα εστίασης σε οποιοδήποτε σημείο της Γης, εστιάζει σε συγκεκριμένες «ιστορίες», οι οποίες χωρίζονται σε πέντε ενότητες.

Αστική ανάπτυξη, αλλαγές στα δάση, θέρμανση του πλανήτη, ενεργειακές πηγές και η Εύθραυστη ομορφιά του πλανήτη, αναφέρει η Daily Mail.

Η πρόσβαση στο timelapse είναι αρκετά απλή, αφού γίνεται είτε μέσω της ειδικής εφαρμογής για φορητές συσκευές, είτε μέσω της ιστοσελίδας του Google Earth, σύμφωνα με το BBC.