Πώς απαντά η Κυβέρνηση στις επιπτώσεις της Πανδημίας - Ο σχεδιασμός για το Φθινόπωρο   

302

Ομπρέλα προστασίας για τους πληγέντες από τις αναταράξεις που συνεχίζει να προκαλεί η πανδημία επιχειρεί να ανοίξει η Κυβέρνηση με το βλέμμα στραμμένο στο δύσκολο Φθινόπωρο με τις προβλέψεις για τη φετινή ύφεση να δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία.

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να δημιουργηθούν τα απαραίτητα αναχώματα για να σταθεί όρθια η κοινωνία μέσα σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας με την ανεργία να αποτελεί πλέον το νούμερο ένα θέμα στην ατζέντα.

Σε μία προσπάθεια να δοθεί μια ολιστική απάντηση στο μείζον θέμα του ιδιωτικού δανεισμού, το σχέδιο για επιδότηση δανείων (Γέφυρα) για τους πληγέντες λαμβάνει σάρκα και οστά, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να στηριχθούν με την κάλυψη ενός σημαντικού μέρους της οφειλής τους ειδικά τους πρώτους μήνες.

Ταυτόχρονα, στο πρωθυπουργικό γραφείο γίνεται ένας αγώνας δρόμου ώστε να προχωρήσουν εμβληματικές επενδύσεις σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίες μεσοπρόθεσμα θα δώσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Την ίδια ώρα τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και οι τεχνοκράτες που διαχειρίζονται τα κονδύλια των 72 δισ. προχωρούν στο σχεδιασμό για την τελική πρόταση που θα σταλεί στην Κομισιόν μετά το καλοκαίρι (με καταληκτική ημερομηνία την 15 Οκτωβρίου) και όπου μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο εξετάζεται και η υλοποίηση και άλλων προεκλογικών δεσμεύσεων της Κυβέρνησης, όπως η περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ και οι μειώσεις άλλων φόρων.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί συναγερμός, καθώς το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα-ίσως το μεγαλύτερο του δεύτερου χρόνου διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας-  το οποίο φιλοδοξεί να δώσει μία νέα δυναμική στην οικονομία σε βάθος χρόνου.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αναμένεται να περιγράψει τον οδικό χάρτη για έξοδο από την κρίση και επιστροφή στην κανονικότητα δίνοντας ένα σαφές στίγμα πως θα πορευτεί η χώρα το επόμενο πολύ κρίσιμο εξάμηνο.